Kad ir kokios vertingos būtų braškės, kai kuriems žmonėms užsienio ir Lietuvos specialistai rekomenduoja ne tik jų nepadauginti, bet verčiau atsisakyti. Na bet daugumai vertėtų prisiminti šių uogų privalumus.

Į Europą braškės atkeliavo XVIII a., jos – dviejų laukinių braškių iš Šiaurės Amerikos ir Čilės hibridas. Šiose sultingose, saldžiose, uogose gausu antioksidantų ir vitaminų, nedaug kalorijų. Tai – puikus vitamino C, mangano taip pat ir folio rūgšties, kalio ir daugelio mineralų šaltinis. Išskirtinai didelis antioksidantų antocianinų kiekis suteikia ryškiai raudoną spalvą ir saugo nuo oksidacinio streso.

Maistinė vertė

Didžiąją dalį – 91 proc. braškių sudaro vanduo. 100 g braškių, „Healthline“ duomenimis, yra:

Kadangi braškėse labai daug vandens, angliavandenių kiekis jose mažas: 100 g – mažiau nei 8 g. Didžiumą šių angliavandenių yra paprastieji – gliukozė, fruktozė ir sukrozė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)