Kad ir kokios vertingos būtų braškės, kai kuriems žmonėms užsienio ir Lietuvos specialistai rekomenduoja ne tik jų nepadauginti, bet verčiau atsisakyti. Na bet daugumai vertėtų prisiminti šių uogų privalumus.
Į Europą braškės atkeliavo XVIII a., jos – dviejų laukinių braškių iš Šiaurės Amerikos ir Čilės hibridas. Šiose sultingose, saldžiose, uogose gausu antioksidantų ir vitaminų, nedaug kalorijų. Tai – puikus vitamino C, mangano taip pat ir folio rūgšties, kalio ir daugelio mineralų šaltinis. Išskirtinai didelis antioksidantų antocianinų kiekis suteikia ryškiai raudoną spalvą ir saugo nuo oksidacinio streso.
Maistinė vertė
Didžiąją dalį – 91 proc. braškių sudaro vanduo. 100 g braškių, „Healthline“ duomenimis, yra: