Ir štai, Lietuvą ištiko restoranų krizė. Bankrutavo keletas žinomų, kažkiek nežinomų ir vienas labai žinomas restoranas. Kas toliau? Horizonte – tai, ko niekada pas mus nebuvo: restoranų streikas. Netgi tie restoranų žmonės, kurie nesiskundė, nemurmėjo, dabar nerimauja. Yra tikimybė, kad šįmet prasi...
gastronominė kultūra
5 straipsnių
Štai jis, klasikinis rudens savaitgalis: šaltas, niūrus, lietingas. Ir štai tekstas, skirtas nervų sistemai trumpai atpalaiduoti nuo minčių apie karą. Apie karus. Kad pirmadienį vėl būtų galima įjungti ir įsijungti į aktualijų srautą. Šis tekstas – apie tai, kaip maža diskriminacija gali tapti svarb...
Dažniausiai šitai nutinka vasarą. Dažniausiai – kurorte. Restorane ar picerijoje bendrauji su padavėju, aptarinėji meniu, vyno kortą, ir staiga įprastą viešo pietavimo šurmulį perskrodžia šaižus riksmas. Paskui antras. O tada kažkas triukšmingai ir sunkiai krinta. Paspirtukas – bumpt! Klientui ant k...
Kalėdinių eglių čempionato fone yra naujiena iš gastronominės politikos. Štai ji: Lietuvos valstybingumo epicentras – Seimas – pagaliau vėl turi kavinę. Viena aukščiausių politikos institucijų vėl pietauja. Ir tai yra normalios politinės kasdienybės faktas, nes Parlamentas be kavinės, be restorano y...
Vis nelaimime „Eurovizijos“ ir vis negauname „Michelin“ žvaigždutės – taip juokauja lietuviai, laukiantys, kada gi pagaliau mūsų restoranus pripažins vienas žinomiausių pasaulyje gidų. Šalia Lietuvos esančios Lenkija ir Estija jau turi restoranų, pažymėtų žvaigždutėmis ir įtrauktų į gidą. Vis dėlto ...