Pasak Š. Marčiulaičio, vasarą lietuviai rečiau lankosi restoranuose ir tobulina savo kulinarinius gebėjimus namuose. Būtent dėl šios priežasties kilo idėja įkurti e. parduotuvę, kurioje kiekvienas gali įsigyti aukščiausios kokybės brandintos jautienos kepsnių.

„Vasarą žmonės mėgaujasi geru oru, todėl restoranuose apsilanko rečiau. Be to, šiuo metu stipriai išaugęs daugiafunkcių kepsninių populiarumas – investavus laiko bei žinių galima kuo puikiausiai išsikepti ir mėgautis grilio patiekalais“, – sako Š. Marčiulaitis.

Šarūnas Marčiulaitis

Jo teigimu, žmonės itin vertina patogumą, todėl populiariausia prekė „RiverTown“ internetinėje parduotuvėje – „Grill rinkiniai“.

„Tai buvo pirmasis mūsų produktas, kuris iki šiol išlieka populiariausiu. Užsisakius tokį rinkinį, nuo grilio užkūrimo iki kepsnio lėkštėje užtrunkama vos 15 minučių. Tokiuose rinkiniuose viskas suruošta ir suporcijuota dviem žmonėms – mėsa, bulvytės, daržovės ir padažas. Todėl nereikia važiuoti į atskiras parduotuves, pirkti mėsą, tuomet kitoje parduotuvėje ieškoti daržovių, o trečioje – padažo ingredientų“, – pasakoja „RiverTown“ šefas.

Rivertown

Kokybiška mėsa – raktas į burnoje tirpstantį patiekalą

Norint iškepti tobulą jautienos kepsnį, pasak Š. Marčiulaičio, svarbiausia pasiruošti aukščiausios kokybės mėsą, kuri būtų brandinta.

„Brandinta jautiena puikiausias variantas kepsniams, kadangi ji jau yra minkšta dėl to, kad brandinimo metu išsiskyrusios pieno rūgštys skaido raumeninį audinį ir mėsa tampa minkšta. Mėsa turėtų būti brandinta bent 28 dienas – įsigijus tokį gabaliuką, tereikia tik išsikepti iki reikiamos temperatūros, pagardinti druska ir mėgautis kepsniu“, – tvirtina Š. Marčiulaitis.

Rivertown

„RiverTown“ šefo teigimu, e. parduotuvės gyvavimo pradžioje pirkėjai mėsą galėdavo atsiimti atvykę į restoraną, tačiau tokiu atveju verslininkai negalėjo užtikrinti, kokiomis sąlygomis mėsa buvo transportuojama iki pirkėjo šaldytuvo. Todėl nusprendė ieškoti priemonių, kurios padėtų užtikrinti, kad užsakymai būtų pristatomi deramomis sąlygomis.

„Atsakymas į transportavimo klausimą buvo maisto pristatymo paslauga „DPD Fresh“. Tai atvėrė duris tiekti tik kokybišką brandintą jautieną visoje Lietuvoje. Taip pat mėsai itin svarbios gabenimo sąlygos – kai lauke daugiau nei 20 laipsnių, negalima produktų vežti tiesiog autobusiuke, kadangi užsakovas gaus sugadintą prekę. Tik išgirdus, kad „DPD Fresh“ siūlo užsakymų transportavimą mikroautobusais, kuriuose įmontuoti šaldytuvai ir temperatūrinėmis zonomis, iškart sudarėme sutartį“, – sako Š. Marčiulaitis.

Rivertown

Jis priduria, kad partnerystė su „DPD Fresh“ padėjo ne tik užtikrinti produktų šviežumą, bet ir išplėtė verslo galimybes – iki tol mėsą buvo galima atsiimti tik Vilniuje, o dabar ji yra pasiekiama bet kuriame Lietuvos kampelyje.

Svarbus tinkamas paruošimas ir kepimo procesas

Norint mėgautis restorano lygio jautienos didkepsniu, reikėtų ne tik pasirūpinti kokybiška mėsa, bet ir žinoti pagrindines taisykles.

Rivertown

„Pirmiausia reikia žinoti, kokio rezultato nori ir pagal tai pasirinkti reikiamą mėsos dalį – antrekotą, išpjovą ar nugarinę. Tuomet svarbus elementas – atkreipti dėmesį į mėsos storumą ir pagal tai nustatyti kepimo laiką. Pavyzdžiui, jei turite 150 g gabaliuką, nereikėtų vadovautis receptu, kuris skirtas 300 g kepsniui, kadangi tokiu atveju jūsų didkepsnis bus perkeptas“ – tvirtina Š. Marčiulaitis.

Šarūnas priduria, kad tobulam kepsniui svarbus ne tik pats kepimo procesas, bet ir tai, kaip jam pasiruošite bei kokius žingsnius atliksite jau iškepus mėsą.

„Prieš kepant svarbu mėsą išimti iš šaldytuvo ir kambario temperatūroje palaikyti bent 20 min. Negalima į kepsninę ar keptuvę dėti šalto kepsnio. Taip pat po kepimo svarbu iškepto kepsnio neprapjauti iškart – svarbu jam leisti „pailsėti“ bent 5 minutes, kad dalis mėsos sulčių, susidariusių kepimo metu, išbėgtų“, – sako Š. Marčiulaitis.

Restorano „RiverTown“ šefas dalijasi padažo receptu, kuris puikiai tiks prie gero jautienos kepsnio:

Rivertown

Argentinietiškas žolelių padažas „Chimmichurri“

Reikės:

  • 100 g smulkintų petražolių;

  • 100 g smulkintos kalendros;

  • 100 g smulkiai kapotų baltųjų arba mėlynų svogūnų;

  • 300 ml augalinio aliejaus;

  • 100 ml baltojo arba raudonojo vyno acto;

  • 1 citrinos;

  • 40 g česnako;

  • 1,5 v.š. druskos;

  • 1 v.š. stambiai grūstų juodųjų pipirų;

  • Norintiems aštriau – 1 vnt. smulkiai kapoto aitriojo pipiro;

Paruošimas:

Petražoles, kalendras, svogūnus sumaišome ir sudedame į dubenį. Tuomet sumaišome marinatui skirtus ingredientus – aliejų, actą, citrinos sultis bei minkštimą, česnaką, druską, pipirus ir sumaišome su žalumynais. Visą mišinį dedame į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad susimaišytų skoniai. Žoleles galima keisti pagal poreikį, pavyzdžiui, mėtos puikiai tiks prie avienos, krapai – prie lašišos. Šis padažas taip pat puikiai tinka ir mėsos marinavimui.