17

Tačiau šįkart pasižvalgykite po kepinius su šiomis nuostabiomis uogomis ir jų saldžiosiomis giminaitėmis trešnėmis.

„Girtų“ vyšnių keksiukai

Reikės (2 porcijoms):

110 g miltų, 150 g cukraus, 80 ml aliejaus, 60 g natūralaus jogurto, 1 kiaušinio, 3 šaukštų kakavos miltelių, 0,5 šaukštelio sodos, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių, 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus, žiupsnelio druskos, miltelinio cukraus – patiekti;

įdarui: 100 g vyšnių (gali būti šaldytos), 60 ml konjako, 1 šaukšto citrinų sulčių, 1 šaukšto cukraus, 2 šaukštelių kukurūzų krakmolo.

Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių. Į keksiukų formas įdėkite popierinius krepšelius.

Vyšnias užpilkite 3 litrais vandens, cukrumi ir užvirinkite.

Sumaišykite citrinų sultis, krakmolą, alkoholį ir plona srovele supilkite ant vyšnių. Virkite ant lėtos ugnies nuolat maišydami 2 minutes, kol sutirštės. Nukaiskite, ataušinkite.

Sumaišykite miltus, kakavos miltelius, sodą, kepimo miltelius, druską. Kitame dubenyje plaktuvu suplakite kiaušinį su jogurtu, paprastu ir vaniliniu cukrumi, aliejumi. Tada supilkite ant miltų mišinio ir užmaišykite lygią tešlą. Paskirstykite tešlą į formeles, kepkite 20 minučių. Prireikus pridėkite dar 3–5 minutes. Keksiukus ataušinę ant lentelės, kiekvieno centre formele išspauskite širdutę, peiliu išskobkite truputį tešlos ir vietoj jos pridėkite įdaro, o kraštus apibarstykite milteliniu cukrumi.

17