„Jei nenori žaisti ir gaišti laiko gaminant, šis patiekalas – puikus pasirinkimas. Jį mano šeima tikrai labai mėgsta. Be to, jį tikrai labai lengva pagaminti. Dažniausiai didžiąją dalį visų reikiamų produktų jau turiu, tad užtenka nusipirkti vištienos – ir gali pagaminti sočią vakarienę, – receptą pristatė aktorė ir išdavė, kad kartais savo vietą virtuvėje mielai užleidžianti vyrui: – Aš mėgstu gaminti, tačiau kai tai tampa pareiga kiekvieną vakarą, tikrai džiaugiuosi, kai atsiranda kas nors kitas, kas tą pareigą perima.“

Kristina Savickytė

Vištiena su ryžiais

Reikės:

apie 0,5 kg vidinės vištienos filė

šiek tiek saulėgrąžų aliejaus

2 v. š. sviesto

400 g šaldytų žirnelių ir morkų

200 g konservuotų kukurūzų

200 g basmati ryžių

1 kiaušino

3 v. š. sojų padažo

1 v. š. žuvies padažo

malto imbiero

smulkintos aitriosios paprikos

Gaminimas:

Mamų virtuvė. Kristinos Savickytės vištiena su ryžiais
  1. Vištienos filė smulkiai supjaustyti kubeliais.

  2. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi suberti šaldytas daržoves ir jas vis pamaišant pakepti.

  3. Šalia į tą pačią keptuvę sudėti kepti vištieną.

  4. Įpilti sojų ir žuvies padažo, pamaišyti.

  5. Įdėti sviesto ir ant jo suberti prieskonius – česnako, malto imbiero ir čili pipirų. Viską toliau kepant išmaišyti.

  6. Į keptuvės šoną įmušti kiaušinį ir jį išplakti.

  7. Sudėti išvirtus ryžius, kukurūzus. Dar kartą išmaišyti ir ragauti.

Skanaus!

Viso pokalbio su K. Savickyte kviečiame pasiklausyti laidos „Mamų virtuvė“ įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją