Pasirodo, dar ir šiandien mūsų stalas būtų be silkės patiekalų, jei ne olandų žvejys Viljamas Jakobsas Beikelsas, kuris sumąstė, kad blogą kvapą skleidžianti žuvis bus daug gardesnė ir kvapnesnė, jei ją sūdysime. Ir nesuklydo išradingasis vyrukas, nes šiandien nei vienas lietuvis neįsivaizduoja švenčių be šio gardaus patiekalo.
Šį kartą siūlome silkę, kurią pavadinome karališka, nes ji pagardinta egzotiškai ingredientais: razinomis, slyvomis ir cinamonu.
REIKĖS:
3 vnt. silkių filė;
2 svogūnų;
1 stiklinės razinų;
5 didelių džiovintų slyvų;
1 apelsino;
1 citrinos;
kelių šaukštelių cinamono;
1 šaukšto aliejaus;
druskos;
rudojo cukraus.
GAMINIMAS:
Razinas ir slyvas apvirkite, svogūnus supjaustyti žiedeliais ir pakepinti aliejuje. Kai gražiai pagels, suberkite razinas, įberkite cinamoną, rudąjį cukrų, druską, apšlakstyti citrinos sultimis ir viską gerai išmaišyti. Dar porą minučių pakepkite. Apelsiną supjaustykite. Palaukite, kol masė atšals. Į lėkštę dėkite apelsino griežinius, susukite silkės gabalėlius ir dėkite masę. Skanaus!