Šie saldainėliai skaniausi su šviežiomis, sunokusiomis braškėmis, bet puikiai tinka ir su namuose šaldytomis. Taip pat siūlyčiau rinktis kokybišką šokoladą, kuriame yra didesnis kakavos kiekis. Valgykite šaltus, nes patirpę netenka dalies malonumą teikiančio skonio.

Reikės:
250 g braškių,
80 g cukraus,
40 g kukurūzų krakmolo,
4 šaukštų vandens,
1 citrinos žievelės ir sulčių,
šokolado.

Gaminimas. Braškes supjaustykite kubeliais, suberkite į puodą kartu su cukrumi, tarkuota citrinos žievele ir sultimis. Virkite ant silpnos ugnies 10 minučių. Sutrinkite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Krakmolą ištirpinkite vandenyje ir plona srovele maišydamos supilkite į braškių masę. Dar pavirkite 5 minutes.

Sudėkite masę į formeles (tinka ledukų formelės) ir pašaldykite šaldiklyje mažiausiai 2 valandas.

Šokoladą ištirpinkite ant vandens garų vonelės, jame pamirkykite sustingusius saldainius ir atšaldykite, kad šokoladas sustingtų.

Skanaus!

Shutterstock nuotr.