Šios nesaldžios vaisių salotos valgomos su šalta kepta arba virta mėsa, jautiena, aviena, paukštiena arba žvėriena, tačiau tinka ir kaip atskiras patiekalas. Vaisius ir uogas galite rinktis įvairias, tačiau nepamirškite, kad mūsų šiose vaisių salotose būtinai turi būti obuolių. Juk obuoliai, tai ne tik sveikatos, bet ir grožio šaltinis.
Reikės:
3 obuolių,
1 kriaušės,
1 apelsino,
1 mandarino,
1 kivio,
0,25 stiklinės majonezo,
0,25 citrinos,
1 šaukštelio miltinio cukraus,
druskos pagal skonį.
Gaminimas. Nuplaukite ir nulupkite obuolius, kriaušę, kivį, apelsiną ir mandariną, supjaustykite skiltelėmis. Apibarstykite viską miltiniu cukrumi, truputį pasūdykite ir sumaišykite su majonezu ir citrinos sultimis. Sudėkite į salotinę, apibarstykite šiaudeliais supjaustyta apelsino žievele, papuoškite salotas tais pačiais vaisiais, virtomis džiovintomis slyvomis, vynuogėmis ir uogomis.
Skanaus!