Vėsią dieną siūlau pasišildyti iš vidaus - pasigaminti vegetarišką čili troškinį. Labai mėgstu aštrų maistą, nes jis puikiai šildo, tačiau aitriųjų pipirų siūlau dėti pagal skonį. Pradėkime!

Reikės:
400 ml konservuotų pomidorų be odelės,
200 ml baltųjų pupelių pomidorų padaže,
100 g pievagrybių,
2 saldžiųjų paprikų,

2 svogūnų,
1 morkos,
6 skiltelių česnako,
2 šaukštelių maltų čili pipirų,
1 šaukštelio maltos kalendros,
1 šaukštelio malto kumino,
1 šaukšto džiovinto raudonėlio,
kelių šaukštų alyvuogių aliejaus troškinimui,
druskos.

Gaminimas. Svogūnus, paprikas ir morką supjaustykite kubeliais. Išspauskite česnako skilteles ir dideliame puode įkaitintame aliejuje viską patroškintkite ant vidutinės ugnies 15 minučių. Į puodą suberkite pjaustytus pievagrybius, pasūdykite ir toliau troškinkite bent 10 minučių.
Suberkite čili pipirus, kuminą, kalendrą ir raudonėlį, išmaišiusios leiskite prieskoniams atskleisti savo aromatus. Tuomet supilkite pomidorus su sultimis (susmulkintus), uždenkite ir toliau troškinkite, kol suminkštės visos daržovės.
Įmaišykite pupeles ir dar kelias minutes patroškinkite uždengus puodą dangčiu.
Serviruokit ir skanaukit. Ypač skanu su šviežiu batonu.