Siūlome jums tris itin greitai paruošiamus ir gardžius patiekalus su šprotais.
Mišrainė su šprotais
Ingredientai:
1 svogūnas
4 marinuoti agurkai
1 skardinė šprotų
Keli šaukštai majonezo
Gaminimas:
Išvirkite ir supjaustykite bulves, susmulkinkite svogūną, agurkus, į indą suberkite žirnelius, užpilkite majonezo pagal skonį, prieskonių ir viską gerai išmaišykite.
Šprotai pataluose
Ingredientai:
3 virtos bulvės
2 morkos
1 svogūnas
1 skardinė konservuotų pupelių
Puokštė svogūnų laiškų
Krapų ar kitų žalimynų
4 virti kiaušiniai
majonezo pagal skonį
2 indeliai šprotų
Šlakelis aliejaus
Gaminimas:
Supjaustykite svogūnus, burokine tarka sutarkuokite morkas. Pakepinkite. Susmulkinkite kitas daržoves, kiaušinius, sutrinkite šprotus.
Viską sluoksniuokite dideliame dubenyje. Dėkite sluoksnį bulvių, šprotų, svogūnų ir morkų mišinį, pupelių, vėl šprotų ir kiaušinių.
Kiekvieną sluoksnį padekite majonezu. Papuoškite smulkintais svogūnų laiškais ir žalumynais.
Šprotais įdaryti kiaušiniai
Ingredientai:
majonezo pagal skonį
šprotų
marinuotas agurkėlis
Žalumynų ir prieskonių
Gaminimas:
Išimti išvirtų kiaušinių trynius. Juos sutrinti su šprotais, žalumynais ir išmaišyti su majonezu bei susmulkintu agurkėliu.
Gautą masę sudėti į kiaušinio baltymą.