Šiais metais nesprendžiau ilgai nesukti galvos, nevartyti krūvos žurnalų, o tiesiog paklausti močiutės, kokie silkės receptai patys geriausi ir gardžiausi. Ji siūlo tris receptus, kurie negali nepavykti.

PAPRASTOJI SILKĖ

REIKĖS:

2 silkės gabalėlių;

0,5 stiklinės vandens;

0,5 šaukštelio druskos;

1 šaukšto cukraus;

4 šaukštų obuolių acto.

GAMINIMAS:

Silkę supjaustykite smulkiais gabaliukais, svogūną juostelėmis. Į vandenį įpilkit actą, sudėkit cukrų ir druską ir išmaišykite. Į silkinę sudėkit silkutę su svogūnu ir užpilkit užpilu. Išmaišykit. Valgykit su karštomis virtomis bulvėmis.

SILKĖ PATALUOSE

REIKĖS:

4 silkės gabalėlių;

6 bulvių;

4 morkų;

3 burokėlių;

2 kiaušinių;

1 svogūno;

kelių šaukštų majonezo.    

GAMINIMAS: 

Bulves, morkas, burokėlius ir kiaušinius išvirkite, ataušinkite, nulupkite ir sutarkuokite. Silkes kuo smulkiau supjaustykite, gabalėliais išklokite silkinę. Svogūną nulupkite, nuplaukite, sukapokite, apibarstykite juo silkę, viršų aptepkite majonezu.

Berkite sluoksnį morkų, tada sluoksnį burokėlių ir tepkite majonezo. Tada bulvių sluoksnis, pagardintas majonezu. Vėl dėkite burokėlius, majonezo, o galiausiai sluoksnį kiaušinių. Keletą valandų palaikykite patiekalą šaldytuve, kad įsigertų majonezas.

GARDŽIOJI SILKĖ

REIKĖS:

4 silkės gabalėlių;

3 morkų;

2 mažų svogūnų;

3 valgomųjų šaukštų pomidorų padažo;

1 valgomųjų šaukštų aliejaus.

GAMINIMAS:

Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūnus smulkiai supjaustykite. Lengvai pakepkite svogūnus aliejuje, sudėkite morkas ir lengvai patroškinkite. Įmaišykite pomidorų padažą ir paliekite atvėsti. Šį pagardą patiekite su gabalėliais supjaustyta silke.