Kodėl? Na, kakavinius skanėstus mėgsta ne visi. Antra, kitiems būna per riebu, kai pridėta daug kremo. Trečia, varškės pyragas atrodo pats neutraliausias, nes prie jo neįmanoma prikibti – jis toks, hm, „teisingas" savo paprastumu. Jis puikiai tiks Velykų stalui, kai reikės poilsio minutėlės nuo visų kiaušinių, mėsų ir mišrainių.
Tik dėl priedų – razinų, abrikosų ir kitų skanėstų – gali kilti diskusijų. Tačiau juos visada galima pakeisti norimais. Taigi imame iš šaldytuvo bei lentynų produktus ir nusiteikiame gardžiam rezultatui.
Reikės:
1 pakelio sviesto,
2 pakelių varškės,
6 kiaušinių,
10 šaukštų cukraus,
300 gramų miltų,
razinų,
džiovintų abrikosų,
cinamono,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
tarkuoto šokolado arba migdolų drožlių (jei norite papuošti).
Gaminimas. Sviestą išimkite iš šaldytuvo, kad jis suminkštėtų. Taigi jį, 3 kiaušinių trynius, 2 šaukštus cukraus, miltus bei kepimo miltelius sumaišykite ir išminkykite.
Varškę, 3 kiaušinių trynius, 2 šaukštus cukraus, razinas, smulkintus abrikosus ir cinamoną išsukite šaukštu.
Į skardą klokite tešlą, ant jos – varškės sluoksnį. Kepkite 20 minučių vidutinio kaitrumo orkaitėje.
Kol pyragas kepa, išplakite 6 kiaušinių baltymus (juk tryniai jau tešloje ir varškėje). Šiek tiek paplakusios, dėkite šaukštą cukraus ir vėl plakite. Taip darykite, kol sudėsite 6 šaukštus cukraus.
Ant iškepto pyrago išsklaidykite išplaktus baltymus, sumažinkite karštį ir dar pašaukite pyragą 4–5 minutėms. Jei norite, iškepusį pyragą apibarstykite tarkuotu šokoladu. Beje, prieš antrąjį trumpajį kepimą ant baltymų galite pabarstyti ir migdolų drožlių.