Iš žalių burokėlių galima pagaminti pačių įvairiausių patiekalų, tačiau ne prastesnės ir virtos ar marinuotos šios daržovės. Mūsų skaitytoja Kristina dalinasi savo pamėgtu receptu burokėlių mišraine žiemai. Jei ir jūs užsiimate kulinariniais eksperimentais virtuvėje, savo receptus siųskite mums el. paštu (info@5braskes.lt).

REIKĖS:

3 kg burokėlių;

1 kg pomidorų;

2 kg svogūnų;

150 g cukraus;

200 g aliejaus;

2 valgomųjų šaukštų druskos;

juodųjų pipirų;

kelių lauro lapų.

GAMINIMAS:

Burokėlius nuskuskite ir supjaustykite jums patinkančiais gabaliukais (Kristina rašo, kad mėgsta palikti didesnius, bet plonus gabalėlius), smulkiai supjaustykite svogūnus. Nulupkite pomidorų odelę ir supjaustykite juos kubeliais. Daržoves sudėkite į puodą, supilkite aliejų ir troškinkite maždaug 3035 minutes. Sudėkite prieskonius, druską, cukrų ir dar kokias 15 minučių patroškinkite. Karštą mišrainę dėkite į sterilius stiklainius, užsukite dangtelius. Linkime skanių akimirkų!