Iš žalių burokėlių galima pagaminti pačių įvairiausių patiekalų, tačiau ne prastesnės ir virtos ar marinuotos šios daržovės. Mūsų skaitytoja Kristina dalinasi savo pamėgtu receptu – burokėlių mišraine žiemai. Jei ir jūs užsiimate kulinariniais eksperimentais virtuvėje, savo receptus siųskite mums el. paštu (info@5braskes.lt).
REIKĖS:
3 kg burokėlių;
1 kg pomidorų;
2 kg svogūnų;
150 g cukraus;
200 g aliejaus;
2 valgomųjų šaukštų druskos;
juodųjų pipirų;
kelių lauro lapų.
GAMINIMAS:
Burokėlius nuskuskite ir supjaustykite jums patinkančiais gabaliukais (Kristina rašo, kad mėgsta palikti didesnius, bet plonus gabalėlius), smulkiai supjaustykite svogūnus. Nulupkite pomidorų odelę ir supjaustykite juos kubeliais. Daržoves sudėkite į puodą, supilkite aliejų ir troškinkite maždaug 30–35 minutes. Sudėkite prieskonius, druską, cukrų ir dar kokias 15 minučių patroškinkite. Karštą mišrainę dėkite į sterilius stiklainius, užsukite dangtelius. Linkime skanių akimirkų!