Išbandykite vieną iš šių trijų receptų, tereikia pasirinkti mėgiamą žuvį. Ant grotelių ruošiama ji persismelkia dūmo kvapo ir yra labai sultinga. Žinoma, nepamirškite pagardinti citrinų sultimis.

Jūros lydeka pomidorų padaže

Reikės:
800 g jūros lydekos filė,
600 g konservuotų pomidorų savo sultyse,
3 svogūnų,
1 skiltelės česnako,
10 g baziliko,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas. Supjaustykite žuvį didesniais gabaliukais. Susmulkinkite česnako skiltelę. Svogūnus supjaustykite žiedais. Dėkite žuvį į foliją, ant jos kraukite svogūnus, česnaką, bazilikus. Paskaninkite žiupsnesliu druskos ir pipirais. Viską apipilkite pomidorais, gerai užsukite foliją ir dėkite ant grotelių. Kepkite maždaug 20 minučių.

Lašiša su porais ir baklažanais

Reikės:
600 g šviežios lašišos,
100 g porų,
300 g baklažanų,
1 saujos šviežių petražolių,
2 česnako skiltelių,
šviežių krapų,
alyvuogių aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,

Gaminimas. Supjaustykite žiedais porus ir baklažaną. Sukapokite česnako skilteles, petražoles, krapus. Ant stambiais gabalais supjaustytos žuvies užberkite druskos ir pipirų, apibastykite kapotomis ir supjaustytomis daržovėmis. Sudėkite viską į foliją, užliekite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Suvyniokite viską ir kepkite ant grotelių apie 10 minučių.

Karpis kaimietiškai

Reikės:
1 išskrosto karpio,
1 citrinos,
1 svogūno,
2 česnako skiltelių,
saujos petražolių,
saujos krapų,
alyvuogių aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,

Gaminimas. Sukapokite svogūną, česnako skilteles, petražoles, krapus. Supjaustykite citriną skiltelėmis. Paimkite karpį ir į jo pilvo ertmę sukiškite visus žalumynus, česnaką, citrinos griežinėlius. Taip pat įberkite druskos ir pipirų. Visą žuvį apliekite aliejumi. Išorę pabarstykite druska ir pipirais, taip pat išspauskite citrinos sulčių ant žuvies. Guldykite karpį ant grotelių ir kepkite maždaug 40 minučių.

Shutterstock nuotr.