Ne visada norisi skrandį apsunkinti kepta mėsa, tačiau kepsninės dūmo kvapo vis tiek sunku atsisakyti. Todėl siūlau išbandyti keptų daržovių receptus, kurie ne tik labai skanūs, bet ir labai sveiki. Taip paruoštos daržovės gali tapti puikiu garnyru prie mėsos arba pagrindiniu patiekalu. O visas stebuklas marinate, todėl šio jokiais būdais nepamirškite!
Pirmas būdas
Reikės:
3-4 virtų bulvių,
2 morkų,
1 cukinijos arba baklažano,
1 poro (baltosios dalies),
10 pievagrybių.
Marinatui reikės:
100 ml alyvuogių aliejaus,
2 šaukštų kapotų petražolių,
5 sutrintų česnako skiltelių,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas. Supjaustykite daržoves riekelėmis. Pievagrybius palikite sveikus. Sumaišykite marinatui reikalingus ingredientus ir užpilkite ant daržovių. Daržoves marinuokite valandą arba šlakstykite marinatu kepdami. Kepkite, kol daržovės ir pievagrybiai gražiai parus.
Antras būdas
Reikės:
1 baklažano,
2 saldžiųjų paprikų,
2 nedidelių raudonųjų svogūnų,
balzaminio acto.
Marinatui reikės:
2 česnako skiltelių,
1 šaukštelio provanso žolelių,
3-4 šaukštų alyvuogių aliejaus.
Gaminimas. Daržoves supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Išspauskite česnako skilteles ir sumaišykite marinatui reikalingus ingredientus. Paruoštu skysčiu apliekite daržoves ir pamarinuokite vieną valandą. Kepkite, kol daržovės gražiai apskrus, o tuomet apliekite balzaminiu actu ir patiekite.
Skanaus!
Shutterstock nuotr.