Kepiniai su kondensuotu pienu man visada labai patiko. Jie nuostabiai saldūs ir labai jaukiai kvepia. Šiam keksui paruošti daug laiko nesugaišite, tik rezultato šiek tiek reiks luktelėti.
Rekomenduojama valgyti atvėsusį, bet mano draugeliai sudoroja dar šiltą.
Tešlai reikės:
200 g kondensuoto pieno,
1 kiaušinio,
6 šaukštų miltų,
6 šaukštų krakmolo,
0,25 šaukštelio sodos,
1 šaukštelio sviesto,
džiūvėsėlių.
Glajui reikės:
1 puodelio cukraus pudros,
2 šaukštelių pasukų,
3-4 šaukštelių citrinos sulčių.
Gaminimas. Miltus sumaišykite su soda bei krakmolu. Išplakite kiaušinį kartu su kondensuotu pienu. Nuolat maišydamos į masę po truputį dėkite miltų mišinį (turi gautis grietinės tirštumo tešla, jeigu subėrus miltus masė vis dar skystoka, įberkite dar miltų ir krakmolo).
Kekso kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite džiuvesėliais ir supilkite tešlą. Kepdamas keksas iškyla dvigubai, todėl geriau rinkitės didesnę kepimo formą. Kepkite 40-50 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Kol kepa keksas, pasiruoškite glaistą: sumaišykite cukraus pudrą, pasukas ir citrinos sultis iki vientisos tirštos masės. Iškeptą keksą aptepkite paruoštu glajumi.
Skanaus!