Ko reikės atsisakyti?

Turėsite stipriai apriboti angliavandenių ir riebalų (ypač jų!) vartojimą, o valgiaraštyje turi vyrauti augalinis maistas.

Vasarą gausu šviežių daržovių, uogų, vaisių, žalumynų, kuriuose gausu vitaminų. Toks maistas, subalansuotas 5 dienoms, padės atsikratyti antsvorio.

Jei skaičiai atrodo iš fantastikos skyriaus (per dieną  1 kg prarasto svorio), tai viską lemia kelios sąlygos: pirma, reikės padidinti fizinį krūvį, antra, vasarą apetitas prislopsta, o daugiau norima gerti vandens (ypač karštesnėmis dienomis).

Dietos trukmę galite pailginti iki 10 dienų. Vėliau, jei norėsite, dietą kartokite tik po pusmečio. Būtina valgyti 4 kartus per dieną nedidelėmis porcijomis.

5 dienų vasaros dietos valgiaraštis

1 DIENA

Pusryčiai: nesaldinta arbata su gabalėliu ruginės duonos (džiūvėsėliu arba skrudintu batonu).

Priešpiečiai: 200 g liesos varškės.

Pietūs: sriuba iš neapkepintų daržovių  kopūstų, morkų, svogūnų, bulvių, pomidorų  su 100 g žuvies (į sriubą).

Vakarienė: ant garų virtų (ar troškintų be riebalų) 200 g pasirinktų daržovių  svogūnų, paprikų, pievagrybių, pomidorų, morkų, cukinijų, agurkų, kopūstų, baklažanų, moliūgų, česnakų ir pan. su gabalėliu ruginės duonos.

2 DIENA

Pusryčiai: nesaldinta kava ir 2 graikiniai riešutai.

Priešpiečiai: 1 stiklinė lieso arba mažo riebumo kefyro, 0,5 banano.

Pietūs: sriuba iš neapkepintų daržovių  kopūstų, morkų, svogūnų, bulvių, pomidorų  su 100 g jautienos (į sriubą).

Vakarienė: ant garų virtų (arba troškintų be riebalų) 200 g bet kokių daržovių  svogūnų, paprikų, pievagrybių, pomidorų, morkų, cukinijų, agurkų, kopūstų, baklažanų, moliūgų, česnakų ir pan. su gabalėliu ruginės duonos.

3 DIENA

Pusryčiai: kava su nedideliu gabalėliu ruginės duonos (arba džiūvėsėliu, skrudintu batonu)

Priešpiečiai: 1 stiklinė lieso arba mažo riebumo kefyro, 0,5 stiklinės braškių (serbentų).

Pietūs: sriuba iš neapkepintų daržovių  kopūstų, morkų, svogūnų, bulvių, pomidorų - su 100 g vištienos (į sriubą).

Vakarienė: ant garų virtų (troškintų be riebalų) 200 g pasirinktų daržovių – svogūnų, paprikų, pievagrybių, pomidorų, morkų, cukinijų, agurkų, kopūstų, baklažanų, moliūgų, česnakų ir pan. su gabalėliu ruginės duonos.

Nuotr. Shutterstock

4 DIENA

Pusryčiai: nesaldinta žalioji arbata ir džiūvėsėlis.

Priešpiečiai: 100 g šviežių kopūstų salotų ir 2 virti putpelių kiaušiniai (arba 1 vištos).

Pietūs: sriuba iš neapkepintų daržovių  kopūstų, morkų, svogūnų, bulvių, pomidorų  su 100 g žuvies (į sriubą).

Vakarienė: ant garų virtų (troškintų be riebalų) 200 g pasirinktų daržovių  svogūnų, paprikų, pievagrybių, pomidorų, morkų, cukinijų, agurkų, kopūstų, baklažanų, moliūgų, česnakų ir pan. su gabalėliu ruginės duonos.

5 DIENA

Pusryčiai: nesaldinta arbata ir 0,5 stiklinės sezoninių uogų.

Priešpiečiai: 1 stiklinė lieso arba mažo riebumo kefyro ir 2 graikiniai riešutai.

Pietūs: sriuba iš neapkepintų daržovių  kopūstų, morkų, svogūnų, bulvių, pomidorų  su 100 g jautienos (į sriubą).

Vakarienė: ant garų virtų (troškintų be riebalų) 200 g pasirinktų daržovių  svogūnų, paprikų, pievagrybių, pomidorų, morkų, cukinijų, agurkų, kopūstų, baklažanų, moliūgų, česnakų ir pan. su gabalėliu ruginės duonos.

Dietos privalumai:

* Tinka toms, kurios siekia greito rezultato.

* Jos laikytis nėra sunku, palyginti su japoniška dieta.

* Pliusas  prie pagrindinių 3 valgymų pridedamas ir 4  priešpiečiai.

* Dietoje gausu mažai kalorijų turinčių augalinių produktų.

Trūkumai:

* Jei laikysitės dietos ne vasarą, rezultatų tokių nepasieksite.

* Būtinas fizinis krūvis. Tada rezultatai jūsų nenuvils!

* Jei jausitės alkana, galite paros normą padidinti 200 g ryžių (paruoštų ant garų) arba 100 g virtos upės žuvies, arba 30 g karčiojo šokolado.