Ko reikės atsisakyti?
Turėsite stipriai apriboti angliavandenių ir riebalų (ypač jų!) vartojimą, o valgiaraštyje turi vyrauti augalinis maistas.
Vasarą gausu šviežių daržovių, uogų, vaisių, žalumynų, kuriuose gausu vitaminų. Toks maistas, subalansuotas 5 dienoms, padės atsikratyti antsvorio.
Jei skaičiai atrodo iš fantastikos skyriaus (per dieną – 1 kg prarasto svorio), tai viską lemia kelios sąlygos: pirma, reikės padidinti fizinį krūvį, antra, vasarą apetitas prislopsta, o daugiau norima gerti vandens (ypač karštesnėmis dienomis).
Dietos trukmę galite pailginti iki 10 dienų. Vėliau, jei norėsite, dietą kartokite tik po pusmečio. Būtina valgyti 4 kartus per dieną nedidelėmis porcijomis.
5 dienų vasaros dietos valgiaraštis
1 DIENA
Pusryčiai: nesaldinta arbata su gabalėliu ruginės duonos (džiūvėsėliu arba skrudintu batonu).
Priešpiečiai: 200 g liesos varškės.
Pietūs: sriuba iš neapkepintų daržovių – kopūstų, morkų, svogūnų, bulvių, pomidorų – su 100 g žuvies (į sriubą).
Vakarienė: ant garų virtų (ar troškintų be riebalų) 200 g pasirinktų daržovių – svogūnų, paprikų, pievagrybių, pomidorų, morkų, cukinijų, agurkų, kopūstų, baklažanų, moliūgų, česnakų ir pan. su gabalėliu ruginės duonos.
2 DIENA
Pusryčiai: nesaldinta kava ir 2 graikiniai riešutai.
Priešpiečiai: 1 stiklinė lieso arba mažo riebumo kefyro, 0,5 banano.
Pietūs: sriuba iš neapkepintų daržovių – kopūstų, morkų, svogūnų, bulvių, pomidorų – su 100 g jautienos (į sriubą).
Vakarienė: ant garų virtų (arba troškintų be riebalų) 200 g bet kokių daržovių – svogūnų, paprikų, pievagrybių, pomidorų, morkų, cukinijų, agurkų, kopūstų, baklažanų, moliūgų, česnakų ir pan. su gabalėliu ruginės duonos.
3 DIENA
Pusryčiai: kava su nedideliu gabalėliu ruginės duonos (arba džiūvėsėliu, skrudintu batonu)
Priešpiečiai: 1 stiklinė lieso arba mažo riebumo kefyro, 0,5 stiklinės braškių (serbentų).
Pietūs: sriuba iš neapkepintų daržovių – kopūstų, morkų, svogūnų, bulvių, pomidorų - su 100 g vištienos (į sriubą).
Vakarienė: ant garų virtų (troškintų be riebalų) 200 g pasirinktų daržovių – svogūnų, paprikų, pievagrybių, pomidorų, morkų, cukinijų, agurkų, kopūstų, baklažanų, moliūgų, česnakų ir pan. su gabalėliu ruginės duonos.
4 DIENA
Pusryčiai: nesaldinta žalioji arbata ir džiūvėsėlis.
Priešpiečiai: 100 g šviežių kopūstų salotų ir 2 virti putpelių kiaušiniai (arba 1 vištos).
Pietūs: sriuba iš neapkepintų daržovių – kopūstų, morkų, svogūnų, bulvių, pomidorų – su 100 g žuvies (į sriubą).
Vakarienė: ant garų virtų (troškintų be riebalų) 200 g pasirinktų daržovių – svogūnų, paprikų, pievagrybių, pomidorų, morkų, cukinijų, agurkų, kopūstų, baklažanų, moliūgų, česnakų ir pan. su gabalėliu ruginės duonos.
5 DIENA
Pusryčiai: nesaldinta arbata ir 0,5 stiklinės sezoninių uogų.
Priešpiečiai: 1 stiklinė lieso arba mažo riebumo kefyro ir 2 graikiniai riešutai.
Pietūs: sriuba iš neapkepintų daržovių – kopūstų, morkų, svogūnų, bulvių, pomidorų – su 100 g jautienos (į sriubą).
Vakarienė: ant garų virtų (troškintų be riebalų) 200 g pasirinktų daržovių – svogūnų, paprikų, pievagrybių, pomidorų, morkų, cukinijų, agurkų, kopūstų, baklažanų, moliūgų, česnakų ir pan. su gabalėliu ruginės duonos.
Dietos privalumai:
* Tinka toms, kurios siekia greito rezultato.
* Jos laikytis nėra sunku, palyginti su japoniška dieta.
* Pliusas – prie pagrindinių 3 valgymų pridedamas ir 4 – priešpiečiai.
* Dietoje gausu mažai kalorijų turinčių augalinių produktų.
Trūkumai:
* Jei laikysitės dietos ne vasarą, rezultatų tokių nepasieksite.
* Būtinas fizinis krūvis. Tada rezultatai jūsų nenuvils!
* Jei jausitės alkana, galite paros normą padidinti 200 g ryžių (paruoštų ant garų) arba 100 g virtos upės žuvies, arba 30 g karčiojo šokolado.