Troškiniui naudoju skirtingų spalvų saldžiąsias paprikas, tačiau taip darau tik grožio sumetimais, skonio skirtumas nelabai juntamas. Taigi siūlau šį lengvai ir greitai pagaminamą patiekalą ruošti tiek šeimos pietums, tiek vakarienei pasikvietus svečių.

Reikės:
500 g jautienos kumpio be kaulo,
100 ml sauso raudono vyno,
100 ml sojų padažo,
3 saldžiųjų paprikų,
šlakelio aliejaus.

Gaminimas. Jautieną supjaustykite plonomis juostelėmis, šiek tiek padaužykite mėsos mušikliu. Mėsą sudėkite į indą, užpilkite vynu ir sojų padažu. Palikite mėsą pasimarinuoti bent 30 minučių.

Kol mėsa marinuojasi, šiaudeliais supjaustykite paprikas.

Suminkštėjusią mėsą sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų, pakepinkite maždaug 5 minutes.

Saldžiąsias paprikas sudėkite į keptuvę prie mėsos ir supilkite inde likusį marinatą. Uždenkite dangčiu ir patroškinkite maždaug 10 minučių.

Skanaus!