Ką vertėtų įsidėmėti, prieš imantis veiklos virtuvėje? Prieš baigdamos kepti plokštainį, šiek tiek padidinkite temperatūrą, tuomet viršuje esanti plutelė bus traškesnė. Be to, kuo daugiau į tarkius įpilsite pieno ir riebaliukų, tuo plokštainis bus minkštesnis ir puresnis. Mėgstantiems sočiau, siūlau patiekalą gardinti ne tik grietine, bet ir svieste pakepintais spirgučiais.
Šį puraus kugelio receptą greičiausiai žino visos įgudusios ir mėgstančios virtuvėje sukiotis moterys. O jei esate jauna ar jums gudrybių neperdavė mama arba močiutė, perduodame mes :)
Reikės:
10-12 bulvių,
200 ml pieno,
1 svogūno,
300-400 g karštai rūkytos šoninės,
1 kiaušinio,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
grietinės.
Gaminimas. Nulupkite ir sutarkuokite bulves. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite keptuvėje, kol suminkštės.
Tuomet sudėkite mažais gabaliukais supjaustytą šoninę, pabarstykite pipirais bei druska ir dar šiek tiek pakepkite. Užpilkite mėsą pienu ir palaukite, kol užvirs. Kitos šeimininkės, kol čirška mėsytė su svogūnais, atskirame inde užvirina pieną, tačiau man smagiau viską daryti vienoje keptuvėje. Be to, čia ir slypi visa kugelio purumo gudrybė - pieną piltį į keptuvę su svogūnais.
Keptuvės turiniu užplikykite nusunktus bulvių tarkius, įmuškite kiaušinį, gerai išmaišykite ir viską supilkite į kepimo formą.
Šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros, ir kepkite maždaug valandą, kol gražiai apskrus. Įsmeigusios į plokštainį medinį krapštuką, jį turite ištraukti neapsivėlusį.
Patiekite su grietine.
Skanaus!