Ir nors tikrieji totoriški kibinai turėtų būti su aviena, man jie skanesni su kiauliena. Tad nieko nelaukę pasiraitokite rankoves ir pasigaminkite gardžių naminių kibinų jau šį savaitgalį.
Tešlai reikės:
400 g miltų,
200 g šalto sviesto,
170 ml grietinės (30 proc. riebumo),
1 kiaušinio,
1 kiaušinio viršui patepti,
druskos.
Įdarui reikės:
500 g kiaulienos sprandinės,
1 svogūno,
2 porų,
džiovintų smulkintų lauro lapų,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
saujos krapų
saujos petražolių,
2 šaukštų grietinės (30 proc. riebumo).
Gaminimas. Pirmiausia pasiruoškime tešlą. Į miltus įtarkuokite šaltą sviestą. Įtarkuotą sviestą šiek tiek patrinkite ir pasmulkinkite pirštais, kol sviestas visiškai susimaišys su miltais ir šis mišinys taps panašus į trupinius.
Į sviesto ir miltų trupinius įdėkite keletą žiupsnelių druskos ir išmaišykite. Kiaušinį paplakite su grietine ir supilkite į tešlą.
Viską suspauskite, porą kartų paminkykite, bet neperminkykite, kad tešla netaptų per kieta.
Palaikykite tešlą šaldytuve apie valandą.
Kol tešla ilsisi, pasiruoškite įdarą. Kiaulieną supjaustykite labai mažais kubeliais. Itin smulkiai sukapokite svogūną ir griežinėliais pasmulkinkite porus, įmaišykite į mėsą.
Įberkite porą žiupsnelių smulkintų lauro lapų, nemažai juodųjų pipirų bei druskos.
Įdėkite porą šaukštų grietinės, apie saują smulkintų krapų ir petražolių, viską gerai išminkykite.
Iš šaldytuvo ištrauke tešlą, leiskite jai apie 15 minučių atšilti.
Gana plonai iškočiokite atšilusią tešlą. Jei tešla labai limpa, kočiodami galite pabarstyti daugiau miltų, ne per daug – tik tiek, kad tešla neliptų.
Dubenėliu išspauskite skritulėlius, ant jų negailėdami dėkite mėsos įdaro. Suimkite kiekvieno taip paruošto skritulėlio kraštus ir viršuje juos gražiai užlankstykite.
Išplakite kiaušinį su pora šaukštų vandens ir šiuo plakiniu patepkite kiekvieno kibino paviršių.
Paruoštus kibinus dėliokite į kepimo popieriumi išklotą skardą, šaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 20-30 minučių, priklausomai nuo kibinų dydžio.
Valgyti labai tinka su sultiniu.
Jam išsivirti reikės:
mėgstamos mėsos gabaliuko,
poros lauro lapų,
druskos,
pipirų,
smulkintų krapų,
vandens.
Užvirinkite vandenį, sudėkite mėsą, įmeskite lauro lapus, pagardinkite druska, pipirais ir virkite, kol mėsa išvirs. Prieš baigiant virti įberkite smulkintų krapų.
Skanaus!