Tad kiekvienais metais vis tenka atrasti kažką naujo „obuolienių pasaulyje“. Siūlau išbandyti obuolienės receptą, kuris patobulintas žaliąja citrina ir imbieru.
Šią obuolienę galite virti iš neypatingo skonio arba iš nesukrentančių obuolių. Galite obuolius supjaustyti skiltelėmis, užpilti cukrumi ir palaikyti per naktį vėsioje patalpoje. Tada verdant jie nesuvirs, o išliks gabalėliais. Šiai obuolienei toks obuolių pavidalas labai tinka.
Reikės:
4 kg obuolių (jau nuluptų, išskobtų ir supjaustytų),
1-1,5 kg cukraus,
6 žaliųjų citrinų,
70 g šviežios imbiero šaknies.
Gaminimas. Į storadugnį puodą sudėkite obuolius, cukrų. Virkite ant vidutinės kaitros vis pamaišydamos. Kol verda obuoliai, gerai nuplaukite citrinas ir nuo 4-5 citrinų nutarkuokite žieveles. Sumeskite jas kartu su sutarkuotu imbieru į obuolienę. Baigiant virti, supilkite iš visų citrinų išspaustas citrinų sultis.
Viską supilstykite į sterilius stiklainius ir gerai užsukite dangteliais.
Skanaus!