Kai norisi kažko labai skanaus, bet ne per daug kaloringo, gaminu šias salotas. Tik neišsigąskite produktų gausos, galite improvizuoti ir vieno, kito produkto atsisakyti. Svarbiausia, kad būtų lašišos, avokadų ir citrinos sulčių.

Reikės:
2 avokadų,
300 g rūkytos lašišos,
1 didelio obuolio,
1 svogūno,
1 apelsino,
gūžės špinatų lapų (tinka ir kiti žalumynai),
3 šaukštų tarkuoto parmezano sūrio,
1 šaukšto kedro riešutų arba juodų sezamo sėklų (nebūtina),
3-4 šaukštų citrinos sulčių,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
alyvuogių aliejaus.

Gaminimas. Obuolį bei apelsiną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Avokadus nulupkite, pašalinkite kauliukus ir supjaustykite šiaudeliais. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad avokadai nepatamsėtų. Lašišą susmulkinkite. Svogūną nulupkite ir smulkiai sukapokite. Viską sumaišykite su parmezanu, tada įmaišykite suplėšytus špinatus ir kedro riešutus arba sezamo sėklas.
Salotas pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir šlakeliu alyvuogių aliejaus. Galite papuošti žalumynais arba sulapnoti iš karto :)

Skanaus!