Šiuos virtinukus galėčiau valgyti kiekvieną dieną, jei tik į kūną neitų.
Tešlos receptas tikrai tobulas - malonumas su tokia darbuotis! O įdaras – skonio reikalas. Galite pamėginti tešlą įdaryti ir su mėsa, ar su uogiene. Nebijokite eksperimentuoti.
Tešlai reikės:
380 g miltų,
1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus,
150 ml verdančio vandens,
0,5 šaukštelio druskos.
Įdarui reikės:
5 vidutinių virtų ir sutrintų bulvių.
Gaminimas. Į miltus supilkite aliejų, druską ir verdantį vandenį. Išmaišykite ir leisti pravėsti kelias minutes, tuomet išminkykite rankomis. Jei tešla pasirodytų per kieta, įpilkite dar šiek tiek verdančio vandens. Išminkytą tešlą palikite pastovėti 10 min., tuomet ji tamps daug elastingesne ir lengviau kočiojama.
Paruoštą tešlą plonai iškočiokite, išspauskite skrituliukus (pvz., su vyno taure), ant jų dėkite šaukštelį įdaro, perlenkite perpus, suklijuokite kraštus.
Dėkite į verdantį vandenį ir virkite keletą minučių, kol iškils į paviršių. Valgykite su mėgstamu padažu.
Skanaus!
Shutterstock nuotr.