REIKĖS (dviems):
400 g skardinės vandenyje mirkytų avinžirnių (naudojau šiek tiek sūdytus);
pusės svogūno;
pusės galvutės česnako;
saujelės špinatų lapų;
2 a. šaukšteliai avižų dribsnių;
druskytės.
Galite dėti ir papriką, tarkuotas morkas ar aštrius prieskonius. Pietus pasotinau puse avokado ir pomidoru bei špinatų lapais
GAMINIMAS:
Avinžirnius, špinatų lapus, avižinių dribsnius ir smulkintus svogūną bei česnaką dedame į maisto smulkintuvą, stambiai sutarkuojame. Masė negali tapti vientisa koše, ji turi būti tiesiog susmulkinta.
Užkaitiname keptuvę, dedame kokosų sviesto (mano mėgstamiausias kepimo riebalas) ir formuodami kotletukų dydžio plokščius gabalėlius, dedame kepti. Iš bendros masės gali gautis 8 nedideli falafeliai. Kepame tol, kol jie įgaus auksinį atspalvį, apverčiame ir apkepame kitą pusę.
Patiekiame lėkštėje su avokadu, pomidoru ir jogurtiniu padažu. Kažkas neįprasto, bet viliojančiai gardaus..
Daugiau sveikų receptų idėjų rasite Karolinos „Sveikos gyvensenos dienoraštis“ puslapyje. Spausk ČIA.
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (1)