Alternatyvi, vegetariška ir tikrai skani versija. Tolimųjų rytų virtuvės šedevrai visai neseniai tapo mano vieni iš mėgstamiausių patiekalų. Falafeliai puikiai tiks ir tiems, kurie nėra vegetarai, tačiau kaip ir aš, kurį laiką leidžia savo organizmui pailsėti nuo mėsinių patiekalų

REIKĖS (dviems):

400 g skardinės vandenyje mirkytų avinžirnių (naudojau šiek tiek sūdytus);

pusės svogūno;

pusės galvutės česnako;

saujelės špinatų lapų;

2 a. šaukšteliai avižų dribsnių;

druskytės.

Padažas: 0% riebumo jogurtas su smulkintais šviežiais krapais ir baziliku bei žiupsniu druskos.
Galite dėti ir papriką, tarkuotas morkas ar aštrius prieskonius. Pietus pasotinau puse avokado ir pomidoru bei špinatų lapais

GAMINIMAS:

Avinžirnius, špinatų lapus, avižinių dribsnius ir smulkintus svogūną bei česnaką dedame į maisto smulkintuvą, stambiai sutarkuojame. Masė negali tapti vientisa koše, ji turi būti tiesiog susmulkinta. 

Užkaitiname keptuvę, dedame kokosų sviesto (mano mėgstamiausias kepimo riebalas) ir formuodami kotletukų dydžio plokščius gabalėlius, dedame kepti. Iš bendros masės gali gautis 8 nedideli falafeliai. Kepame tol, kol jie įgaus auksinį atspalvį, apverčiame ir apkepame kitą pusę.
Patiekiame lėkštėje su avokadu, pomidoru ir jogurtiniu padažu. Kažkas neįprasto, bet viliojančiai gardaus..

Daugiau sveikų receptų idėjų rasite Karolinos „Sveikos gyvensenos dienoraštis“ puslapyje. Spausk ČIA.