Ir tikrai! Nors kasmet jos priverdu visą kalną, tačiau atėjus pavasariui jos nebūna nė lašo likę. Mano šeima ją panaudoja patiems įvairiausiems patiekalams: kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų, sriubai, maišome į grikių ar perlinių kruopų košes, kepu nesaldžius pyragus. Man tai visų laikų geriausias receptas!

REIKĖS:

1 kg agurkų;

1 kg pomidorų;

1 kg svogūnų;

4 normalaus dydžio paprikų;

0,5 stiklinės acto;

1 stiklinės aliejaus;

2 šaukštų cukraus;

3 šaukštų druskos;

nemaltų pipirų.

GAMINIMAS:

Visas daržoves supjaustykite griežinėliais (neužmirškite nulupti pomidorų odelių). Visas daržoves dėkite į puodą, supilkite actą, aliejų, cukrų, druską ir įberkite pipirus. Šią masę troškinkite apie 20 minučių. Pilkite į stiklainiukus ir užsukite.