1 stiklinė medaus,
3 stiklinės ir dar 7 šaukštai cukraus,
2 šaukšteliai šviežiai spaustų citrinos sulčių,
6 stiklinės (650-700 g) graikinių riešutų,
2 šaukšteliai cinamono,
450 g lydyto sviesto,
900 g filo tešlos.
Gaminimo būdas:
1. Sirupui: sumaišykite medų, 3 stiklines cukraus ir citrinos sultis su 2 ½ stiklinės vandens, užvirkite. Maišykite, kol išsilydys cukrus. Ataušinkite.
2. Smulkiai sukapokite riešutus ir juos sumaišykite su 7 šaukštais cukraus bei cinamonu.
3. Sviestu patepkite skardos dugną ir patieskite 7 tešlos lakštus taip, kad jie smarkiai išlįstų už skardos kraštų (vieną lakštą dėkite kairiau, kitą - dešiniau). Patepkite sviestu ir pabarstykite ketvirtadaliu riešutų masės.
4. Tešlos kraštelius pakelkite ir užlenkite taip, kad jie visiškai uždengtų įdarą. Patepkite sviestu, pabarstykite riešutais, dėkite kitus 7 lakštus. Kartokite, kol liks 10-11 lakštų. Juos išdėliokite tokiu pat būdu kaip ankstesnius ir sviestu patepkite viršų (riešutų jau nebeturėsite).
5. Palaikykite šaldytuve 1 val. ar ilgiau. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. Įpjaukite (tik paviršių) skersai, išilgai ir galiausiai įstrižai, kol gausite apie 50 trikampiukų. Kepkite apie 1 val, kol pyragas bus gražios auksinės spalvos.
6. Leiskite truputį atvėsti, aštriu peiliu supjaustykite per pažymėtas vietas. Tolygiai apliekite atvėsusiu sirupu. Ataušinkite iki kambario temperatūros ir patiekite.
Skanaus!