1 stiklinė medaus,
3 stiklinės ir dar 7 šaukštai cukraus,
2 šaukšteliai šviežiai spaustų citrinos sulčių,
6 stiklinės (650-700 g) graikinių riešutų,
2 šaukšteliai cinamono,
450 g lydyto sviesto,
900 g filo tešlos.

Gaminimo būdas:

1. Sirupui: sumaišykite medų, 3 stiklines cukraus ir citrinos sultis su 2 ½ stiklinės vandens, užvirkite. Maišykite, kol išsilydys cukrus. Ataušinkite.

2. Smulkiai sukapokite riešutus ir juos sumaišykite su 7 šaukštais cukraus bei cinamonu.

3. Sviestu patepkite skardos dugną ir patieskite 7 tešlos lakštus taip, kad jie smarkiai išlįstų už skardos kraštų (vieną lakštą dėkite kairiau, kitą - dešiniau). Patepkite sviestu ir pabarstykite ketvirtadaliu riešutų masės.

4. Tešlos kraštelius pakelkite ir užlenkite taip, kad jie visiškai uždengtų įdarą. Patepkite sviestu, pabarstykite riešutais, dėkite kitus 7 lakštus. Kartokite, kol liks 10-11 lakštų. Juos išdėliokite tokiu pat būdu kaip ankstesnius ir sviestu patepkite viršų (riešutų jau nebeturėsite).

5. Palaikykite šaldytuve 1 val. ar ilgiau. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. Įpjaukite (tik paviršių) skersai, išilgai ir galiausiai įstrižai, kol gausite apie 50 trikampiukų. Kepkite apie 1 val, kol pyragas bus gražios auksinės spalvos.

6. Leiskite truputį atvėsti, aštriu peiliu supjaustykite per pažymėtas vietas. Tolygiai apliekite atvėsusiu sirupu. Ataušinkite iki kambario temperatūros ir patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)