Kepiau didesnį, todėl valgėme kelias dienas, o skonis išliko kaip ką tik iškepto.

Nuoširdžiai rekomenduoju išsikepti, nes ir receptas labai paprastas, o pamaloninti artimuosius tikrai pavyks.

Reikės:

3,5 stiklinės miltų (stiklinė 200 ml),
200 g sviesto (galima ir naudoti sviestą kepiniams),
100 g cukraus,
2 kiaušinių,
2 š. grietinės,
1 a. š. kepimo miltelių,
300 g juodųjų serbentų uogienės,
saujos džiūvėsėlių.

Gaminimas:

Visus išvardintus produktus sudėti ir sumaišyti, gausis tešlos masė.
Tešlą padalinau į du gabalus, vieną didesnį, o kitą mažesnį ir įsukusi į maistinę plėvelę padėjau į šaldytuvo kamerą 20 min.

Iš didesnio gabalo tešlos iškočiojau lakštą, kurį padėjau ant kepimo skardos (38 × 25), suteptos aliejumi ir pabarstytos džiūvėsėliais. Ant viršaus užtepiau uogienės.

Iš mažesnio tešlos gabaliuko dariau juosteles ir dėjau ant uogienės(dėlioti galite kaip tik jūsų fantaziją leidžia).

Viskas, plokštainį liko tik iškepti. Kepiau 200 laipsnių orkaitėje 25-30 min. Iškeptą plokštainį pabarsčiau cukraus pudra.