Reikės:
1/2 puodelio (100 g) cukraus,
3 puodeliai (450 g) persijotų miltų,
2 a. š. sodos,
1 a. š. druskos,
2 a. š. malto imbiero,
2 a. š. cinamono,
½ a. š. maltų gvazdikėlių,
½ a. š. malto muskato riešuto,
225 g sviesto, supjaustyto kubeliais,
1/2 puodelio skysto medaus.
Kaip gaminti?
Sumaišykite cukrų, miltus, sodą, druską, imbierą, cinamoną, gvazdikėlius ir muskatą. Tuomet sudėkite sviestą ir pirštais trinkite, kol susidarys smulkūs tešlos trupinėliai. Supilkite medų ir gerai išmaišykite, paminkykite, kol susiformuos tešla. Padėkite tešlą į šaldytuvą bent valandai.
Tada tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iškočiokite tešlą iki 3 mm storio. Išpjaukite norimos formos sausainius. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių. Išimkite iš orkaitės, o po minutės perkelkite ant grotelių ataušinti. Jei norite, galite sausainius dekoruoti papuošimais. Skanaus!