Reikės:
1 kg kreminės varškės
150 g cukraus
3 v. š. grietinės
2 pak. tirpios želatinos Dr.Qetker
Pagrindui: biskvitas sulaistytas sirupu ( apie 150 g vandens, 2 v. š. cukraus, 2 v. š citrinos sulčių)
1 sluoksniui: 3 v. š. mėlynių uogienės
2 sluoksniui: 3 v. š. bet kokios raudonos spalvos uogienės ( pvz. vyšnių, aviečių, braškių)
3 baltam sluoksniui: 1 v. š. citrinos sulčių ir 1 v. š. citrinos žievelės
Gaminimas:
Varškę padaliname į tris lygias dalis. Į visas dalis sudedame po lygiai cukrų ir grietinę (po 1 v. š. grietinės ir po 50 g cukraus). Į kiekvieną varškės kremą dedame uogienės arba sirupo.
Želatiną taip pat padaliname į 3 lygias dalis.
Į formą dedame biskvitą, sulaistome sirupu. Ištirpiname pirmą želatina maždaug 150 g verdančiame vandenyje ( tik užpilti verdančiu vandeniu, nevirti!). Kai želatina pravėsta, supilame į pirmą kremą ir gerai išmaišome šluotele. Supilame ant biskvitinio pagrindo. Dedame į šaldytuvą. Sumažinus temperatūrą šaldytuve, po 10–15 min jau sustingsta pirmasis sluoksnis. Tada tokią pačią procedūrą kartojame su kitais sluoksniais. Dedame į šaldytuvą. Man sustingo per 1 val.
Paruošimas tikrai labai paprastas ir greitas!
P.S. Cukrų, uogienę arba sirupą dėkite pagal skonį, ragaudamos varškės kremą. Skanaus!