Reikės:

1 kg kreminės varškės
150 g cukraus
3 v. š. grietinės
2 pak. tirpios želatinos Dr.Qetker

Pagrindui: biskvitas sulaistytas sirupu ( apie 150 g vandens, 2 v. š. cukraus, 2 v. š citrinos sulčių)

1 sluoksniui: 3 v. š. mėlynių uogienės

2 sluoksniui: 3 v. š. bet kokios raudonos spalvos uogienės ( pvz. vyšnių, aviečių, braškių)

3 baltam sluoksniui: 1 v. š. citrinos sulčių ir 1 v. š. citrinos žievelės


Gaminimas:

Varškę padaliname į tris lygias dalis. Į visas dalis sudedame po lygiai cukrų ir grietinę (po 1 v. š. grietinės ir po 50 g cukraus). Į kiekvieną varškės kremą dedame uogienės arba sirupo.
Želatiną taip pat padaliname į 3 lygias dalis.

Į formą dedame biskvitą, sulaistome sirupu. Ištirpiname pirmą želatina maždaug 150 g verdančiame vandenyje ( tik užpilti verdančiu vandeniu, nevirti!). Kai želatina pravėsta, supilame į pirmą kremą ir gerai išmaišome šluotele. Supilame ant biskvitinio pagrindo. Dedame į šaldytuvą. Sumažinus temperatūrą šaldytuve, po 10–15 min jau sustingsta pirmasis sluoksnis. Tada tokią pačią procedūrą kartojame su kitais sluoksniais. Dedame į šaldytuvą. Man sustingo per 1 val.

Paruošimas tikrai labai paprastas ir greitas!

P.S. Cukrų, uogienę arba sirupą dėkite pagal skonį, ragaudamos varškės kremą. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją