Produktai:

400 g silpnai sūdytos silkės (be prieskonių),
300 g šviežių pievagrybių,
100 g morkų,
100 g salierų stiebų,
300 g svogūnų,
1/4 šaukštelio šviežiai maltų baltųjų pipirų,
1 šaukšteliai į miltelius sumaltų grybų (galima pakeisti 1/4 šaukštelio grybų sultinio),
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 šaukštas majonezo,
2 šaukštai vandens.

Morkas sutarkuokite burokine tarka, kitus produktus supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite į atskiras lėkštes.

Morkas, svogūnus ir salierus sumaišykite.

Į didelę įkaitintą keptuvę supilkite aliejaus, kepkite pievagrybius, kol nebeliks sulčių. Tada sudėkite daržoves ir pamaišydami kepkite ant gana kaitrios viryklės 10 – 15 min. Žiūrėkite, kad daržovės nesudegtų, tačiau atsiminkite, kad jos turi kepti, ne troškintis. Grybų miltelius užpilkite 2 šaukštais verdančio vandens ir palikite 15 min. pabrinkti.

Pabrinkusius grybus ir majonezą sudėkite į keptas daržoves. Viską išmaišykite, įberkite druskos. Jei dėsite grybų sultinio, druskos nereikia.

Tegu masė visiškai atvėsta. Atvėsusią daržovių masę sluoksniuojant su silke sudėkite į didelę lėkštę. Galite papuošti smulkintais virtais tryniais ir žaliais salierų stiebais. Patiekalą apvyniokite maistine plėvele ir 3 val. įdėkite į šaldytuvą (šaldytuve galima laikyti ir ilgiau).

Daržoves galite iškepti iš anksto, jas galima dvi paras laikyti šaldytuve. Beliks prieš ateinant svečiams susluoksniuoti su silke.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)