Produktai:
400 g silpnai sūdytos silkės (be prieskonių),
300 g šviežių pievagrybių,
100 g morkų,
100 g salierų stiebų,
300 g svogūnų,
1/4 šaukštelio šviežiai maltų baltųjų pipirų,
1 šaukšteliai į miltelius sumaltų grybų (galima pakeisti 1/4 šaukštelio grybų sultinio),
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 šaukštas majonezo,
2 šaukštai vandens.
Morkas sutarkuokite burokine tarka, kitus produktus supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite į atskiras lėkštes.
Morkas, svogūnus ir salierus sumaišykite.
Į didelę įkaitintą keptuvę supilkite aliejaus, kepkite pievagrybius, kol nebeliks sulčių. Tada sudėkite daržoves ir pamaišydami kepkite ant gana kaitrios viryklės 10 – 15 min. Žiūrėkite, kad daržovės nesudegtų, tačiau atsiminkite, kad jos turi kepti, ne troškintis. Grybų miltelius užpilkite 2 šaukštais verdančio vandens ir palikite 15 min. pabrinkti.
Pabrinkusius grybus ir majonezą sudėkite į keptas daržoves. Viską išmaišykite, įberkite druskos. Jei dėsite grybų sultinio, druskos nereikia.
Tegu masė visiškai atvėsta. Atvėsusią daržovių masę sluoksniuojant su silke sudėkite į didelę lėkštę. Galite papuošti smulkintais virtais tryniais ir žaliais salierų stiebais. Patiekalą apvyniokite maistine plėvele ir 3 val. įdėkite į šaldytuvą (šaldytuve galima laikyti ir ilgiau).
Daržoves galite iškepti iš anksto, jas galima dvi paras laikyti šaldytuve. Beliks prieš ateinant svečiams susluoksniuoti su silke.
Skanaus!