Nebūtina laukti švenčių, kad šiuo gaiviu desertu palepintumėte mylimus žmones.
Reikės:
600 ml jogurto (aš rinkausi persikų skonio)
3 skirtingų skonių želės (vyšnių, kivių ir apelsinų) ir 20 g želatinos ( 250 ml šalto virinto vandens želatinai išbrinkinti).
Mėgstantys saldžiau į jogurtą gali įberti kelis šaukštelius smulkiojo cukraus.
Gaminimas:
Išbrinkintą želatiną pakaitinau ant silpnos ugnies, kad granulės visiškai ištirptų. Ją atvėsinau ir supyliau į jogurtą. Jogurtą su želatina laikykite kur šilčiau ir vis pamaišykite, kad nesustingtų.
Skirtingų skonių želę pasiruošiau kaip nurodytą ant pakelio (tik vandens reikėtų pilti mažiau nei 250 ml)
Belieka sluoksniuoti jogurto ir želės desertą.
Pasirinktoje formoje (aš dariau metalinėje kekso formoje) supyliau jogurtą (200 ml) ir stingdžiau apie 20–25 min. Po to ant jogurto supyliau vyšnių skonio želę ir vėl stingdžiau ir t.t. Desertą pastačiau stingti.
Kad želės desertas gražiai išsiimtų, panardinkite formą į karštą vandenį ir palaikykite kelias sekundes.
Skanaus!