Jų kol kas neįtikino nei pirmosios dvi lietuvių pergalės, nei pats mūsiškių žaidimas: olimpinio atrankos turnyro starte 96:84 įveikti Meksikos atstovai ir vargais negalais 97:93 palaužtas Dramblio Kaulo Krantas bei tik per plauką išvengta antrosios istorijoje nesėkmės prieš Afrikos žemyno komandą.

Nepaisant to, kad lietuviai buvo laikomi neginčytinais abiejų akistatų favoritais, jiems teko vytis savo varžovus. Jei per dvikovą su meksikiečiais panikuoti buvo dar anksti (pramiegota pati mačo pradžia – 0:9), tai per kautynes su afrikiečiais reikėjo gelbėtis paskutinėmis minutėmis – ketvirto kėlinio pradžioje buvo atsiliekama 65:74, likus dviem su puse minutės 82:88, o minutei – 92:93.

Nors mūsiškiams galiausiai ir pavyko išnešti sveiką kailį, o po finalinės sirenos buvo galima kalbėti apie parodytą charakterį, faktas yra tas, kad abi pirmas dienas buvo žaista su turnyro autsaiderėmis – dviem iš trijų silpniausių jo dalyvių. Pagal FIBA reitingą už Meksiką (FIBA-25) ir Dramblio Kaulo Krantą (FIBA-31) žemiau klasifikuojamas tik B grupėje triuškinamas Bahreinas (FIBA-67).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)