„Lengvai raugtus agurkėlius labai mėgstu ir vasara visuomet jų vienaip ar kitaip užsiraugiu. Šįsyk pamąsčiau: o kodėl gi agurkų nepagardinti citrina – įdomu, kas gausis?“ – pasakoja kone 80 tūkstančių sekėjų socialiniame tinkle turinti maisto gamintoja, kuriai visuomet įdomu išbandyti kažką nauja.

Kitądien paragavusi šviežiai raugtų agurkų Audronė buvo maloniai nustebusi: „Tai buvo wow, rezultatas pranoko visus mano lūkesčius. Agurkėliai buvo traškūs, gardūs – žodžiu, verti 10 balų!“

Maisto gamintoją nustebino ir tai, per kokį trumpą laiką jie jau buvo tinkami valgyti: užraugė vakare, apie 22 val., o kitą dieną per pietus jau valgė.

Taigi, eksperimentinis su citrina raugtų agurkų receptas:

Reikės (0.7 l stiklainiui):

5-6 agurkų,
pundelio krapų,
4 skiltelių česnako,
1 citrinos griežinėlio,
6-7 juodų pipiriukų,
2-3 lauro lapelių,
1 v. š. druskos (bėrė smulkią),
1.5 a.š. cukraus,
~ 0.5 l.karšto vandens (ne verdančio!)

Gaminimo eiga:

1. Agurkus nuplovė po šaltu tekančiu vandeniu, galiukus nupjovė.

2. Į stiklainio dugną sudėjo krapus, dalį perpus perpjautų česnakų, juodų pipiriukų ir kelis lauro lapelius.

3. Tada į stikalinį ant krapų sustatė agurkus ir sudėjo likusius krapus, pipirus, česnakus, lauro lapelius ir ant viršaus uždėjo citrinos griežinėlį, užbėrė žiupsenlį krapų.

4. Į atskirą ąsotį (0.5 l) įpylė karšto vandens, jame ištirpino druską ir cukrų.

5. Vandenį supylė į stiklainį su agurkais, pridengė dangteliu ir paliko per naktį.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)