„Lengvai raugtus agurkėlius labai mėgstu ir vasara visuomet jų vienaip ar kitaip užsiraugiu. Šįsyk pamąsčiau: o kodėl gi agurkų nepagardinti citrina – įdomu, kas gausis?“ – pasakoja kone 80 tūkstančių sekėjų socialiniame tinkle turinti maisto gamintoja, kuriai visuomet įdomu išbandyti kažką nauja.
Maisto gamintoją nustebino ir tai, per kokį trumpą laiką jie jau buvo tinkami valgyti: užraugė vakare, apie 22 val., o kitą dieną per pietus jau valgė.
Taigi, eksperimentinis su citrina raugtų agurkų receptas:
Reikės (0.7 l stiklainiui):
pundelio krapų,
4 skiltelių česnako,
1 citrinos griežinėlio,
6-7 juodų pipiriukų,
2-3 lauro lapelių,
1 v. š. druskos (bėrė smulkią),
1.5 a.š. cukraus,
~ 0.5 l.karšto vandens (ne verdančio!)
Gaminimo eiga:
1. Agurkus nuplovė po šaltu tekančiu vandeniu, galiukus nupjovė.
2. Į stiklainio dugną sudėjo krapus, dalį perpus perpjautų česnakų, juodų pipiriukų ir kelis lauro lapelius.
3. Tada į stikalinį ant krapų sustatė agurkus ir sudėjo likusius krapus, pipirus, česnakus, lauro lapelius ir ant viršaus uždėjo citrinos griežinėlį, užbėrė žiupsenlį krapų.
4. Į atskirą ąsotį (0.5 l) įpylė karšto vandens, jame ištirpino druską ir cukrų.
5. Vandenį supylė į stiklainį su agurkais, pridengė dangteliu ir paliko per naktį.
Skanaus!