5 porcijos
Reikės:
- 1 kg vištienos sparnelių
- 240 ml vandens
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 valg. š. balto vyno acto
- 1 kubelio vištienos sultinio
- 1,5 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių
- 1 1/3 arb. š. svogūno miltelių
- 1 arb. š. džiovinto raudonėlio
- 1 arb. š. česnako miltelių
- 0,5 arb. š. džiovinto čiobrelio
- 0,5 arb. š. druskos
- pora žiupsnių šviežiai sutrintų juodųjų pipirų
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitiname iki 200 C.
2. Viename dubenėlyje sumaišome alyvuogių aliejų, actą ir visus prieskonius išskyrus vištienos sultinio kubelį. Tada įmaišome 140 ml vandens.
3. Kepimo inde aukštesniais kraštais išdėliojame sparnelius taip, kad viršutinė sparnelių dalis liestų kepimo indo apačią. Sparnelius užpilame 100 ml vandens.
4. Kiekvieną sparnelį aptepame marinatu (sunaudojame pusę marinato) ir apibarstome sutrupintu vištienos sultinio kubeliu. Sparnelius dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 25 min. Tada išimame iš orkaitės, paverčiame ir aptepame likusiu marinatu. Kepame dar 25 min, kol sparneliai įgauną gražų rusvą atspalvį. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir padažais.
Skanaus!