Šį kartą bulvinius blynus, beje, teigiama, žydiškos kilmės patiekalą, nusprendžiau ruošti kiek kitaip. Iš tiesų, visi blynai gali būti valgomi ne tik su grietine, mėsa ar varške, tačiau su begale kitų detalių – nuo lašišos iki špinatų ar moliūgo, kurie suteikia puikią spalvą. Savaitgalį laukiau į svečius užsuksiančių uošvių, kaip tik neseniai lankiusių Izraelį, o anyta kaip tik be galo mėgsta žydų kultūrą ir ypač – virtuvę. Ir blynus jie mėgsta, bet juk reikia pačiai pasirodyti ir parodyti kitos kartos galimybes ir kūrybiškumą virtuvėje, tad nepatingėjau blynus suruošti dviejų tipų, su kiek kitokiais, nei įprasta, priedais – obuoliene, taip pat silke su džiovintais grybais. Pasirinkimui. Patikėkite, bulviniai blynai ir obuolienė, iš vokiečių pasiskolintas derinys, buvo toks atradimas, kad visiems rekomenduoju pabandyti. O kam šiek tiek keistai skamba, tuomet išbandykite blynus su silke ir grybais, norėsite dar ir dar.

Bulviniai blynai su silkės arba obuolienės pagardais

  • 1-1,5 kg bulvių
  • Kelios juostelės silkės filė, be priedų
  • Didelis svogūnas
  • žiupsnis druskos, truputis pipirų
  • 1 kiaušinis
  • Žiupsnelis šviežių krapų
  • Sauja džiovintų miško grybų
  • Mažas dubenėlis naminės obuolienės (džemo)
  • Aliejaus kepimui
  • Keli geri šaukštai grietinės
  • Šviežių mažų pomidorų (nebūtinai).

Užmerkiame džiovintus grybus karštame vandenyje ir paliekame maždaug 30-40 min. Bulves nuskutame, nuplauname ir tarkuojame mašina, pabaigoje sutarkuojame pusę svogūno. Į tarkuotų bulvių masę dedame druskos, pipirų, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome. Blynus kepame keptuvėje su aliejumi, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda, įgauna auksinės, rusvos spalvos. Iškepusius blynus dedame į indą ir laikome šiltai (uždengiame dangčiu ar kita didesne lėkšte bei švariu virtuvės rankšluosčiu). Keptuvėje su aliejumi pakepiname nusausintus ir susmulkintus grybus, smulkintą svogūną.

Bulviniai blynai

Blynus tiekiame didelėje lėkštėje ir pasirinkimui serviravimo induose - obuolienės, kitame - silkės su grybais, smulkintais šviežiais krapais, pomidorais. Silkės ir grybų pagardas dedamas ant blynų viršaus, o jei renkatės obuolienę, keli jos šaukštai greta blynų.

Bulviniai blynai

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)