6 porcijos
Reikės:
- 500 g vištienos krūtinėlės
- 150 g fermentinio sūrio
- 150 g čedario sūrio
- 1 raudonos paprikos
- 1 vidutinio dydžio svogūno
- 10-12 nedidelių tortilijų (skirtų takams)
- 2 valg. š. sviesto
Vištienos marinatui:
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1,5 arb. š. česnako miltelių
- 1 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių
- 2/3 arb. š. džiovinto raudonėlio
- 2/3 arb. š. druskos
- 1/3 arb. š. juodųjų pipirų
- ¼ arb. š. čili miltelių
Gaminimas:
- Vištienos krūtinėlę supjaustome mažais gabalėliais, sumaišome su aliejumi.
- Prieskonius marinatui sumaišome viename indelyje, tada sumaišome su vištiena. Atidedame į šalį.
- Svogūną nulupame, supjaustome juostelėmis. Išimame paprikos sėklytes, supjaustome juostelėmis, o juosteles perpjauname perpus.
- Į keptuvę sudedame daržoves, sviestą ir kepiname ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštėja. Po to atidedame į šalį.
- Sūrius sutarkuojame smulkia tarka ir sumaišome viename indelyje.
- Įkaitiname didelę keptuvę ant vidutinės ugnies. Sudedame vištienos gabalėlius ir kepiname 5 minutes nemaišydami. Tada gabalėlius apverčiame ir kepiname kitą pusę 5 minutes nemaišant. Taip kepant vištiena išliks sultinga.
- Kesadilijos paruošimas – į sausą keptuvę dedame 1 tortiliją, ant jos tolygiai užberiame sūrio, išdėliojame vištienos gabalėlius, papriką, svogūną, vėl užberiame sūrio ir uždedame kitą tortiliją ant viršaus. Kaitiname keptuvę ant silpnos ugnies ir po 1-2 minučių uždedame lėkštę ant kesadilijos, apverčiame keptuvę ir dedame kepti kitą kesadilijos pusę. Iškepusią kesadiliją dedame į lėkštę, supjaustome į 4 dalis ir patiekiame su mėgstamais padažais. Taip iškepame visas kesadilijas.
Galite naudoti ir didesnes tortilijas, tada atitinkamai paskirstykite paruoštus ingredientus.