6 porcijos

Reikės:

  • 500 g vištienos krūtinėlės
  • 150 g fermentinio sūrio
  • 150 g čedario sūrio
  • 1 raudonos paprikos
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 10-12 nedidelių tortilijų (skirtų takams)
  • 2 valg. š. sviesto

Vištienos marinatui:

  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1,5 arb. š. česnako miltelių
  • 1 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • 2/3 arb. š. džiovinto raudonėlio
  • 2/3 arb. š. druskos
  • 1/3 arb. š. juodųjų pipirų
  • ¼ arb. š. čili miltelių

Gaminimas:

  1. Vištienos krūtinėlę supjaustome mažais gabalėliais, sumaišome su aliejumi.
  2. Prieskonius marinatui sumaišome viename indelyje, tada sumaišome su vištiena. Atidedame į šalį.
  3. Svogūną nulupame, supjaustome juostelėmis. Išimame paprikos sėklytes, supjaustome juostelėmis, o juosteles perpjauname perpus.
  4. Į keptuvę sudedame daržoves, sviestą ir kepiname ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštėja. Po to atidedame į šalį.
  5. Sūrius sutarkuojame smulkia tarka ir sumaišome viename indelyje.
  6. Įkaitiname didelę keptuvę ant vidutinės ugnies. Sudedame vištienos gabalėlius ir kepiname 5 minutes nemaišydami. Tada gabalėlius apverčiame ir kepiname kitą pusę 5 minutes nemaišant. Taip kepant vištiena išliks sultinga.
  7. Kesadilijos paruošimas – į sausą keptuvę dedame 1 tortiliją, ant jos tolygiai užberiame sūrio, išdėliojame vištienos gabalėlius, papriką, svogūną, vėl užberiame sūrio ir uždedame kitą tortiliją ant viršaus. Kaitiname keptuvę ant silpnos ugnies ir po 1-2 minučių uždedame lėkštę ant kesadilijos, apverčiame keptuvę ir dedame kepti kitą kesadilijos pusę. Iškepusią kesadiliją dedame į lėkštę, supjaustome į 4 dalis ir patiekiame su mėgstamais padažais. Taip iškepame visas kesadilijas.

Galite naudoti ir didesnes tortilijas, tada atitinkamai paskirstykite paruoštus ingredientus.

Kesadilijos su vištiena, paprika ir svogūnu