Agurkų gazpacho
Reikės:
1 didelis nuluptas ir stambiai supjaustytas agurkas
150 g baltos duonos be plutos, stambiai suplėšytos į mažus gabalėlius
50 g blanširuotų migdolų
1 nulupta česnako skiltelė
20g šviežio baziliko
2 valgomieji šaukštai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
2 šaukštai acto
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Patiekti:
žaliųjų vynuogių be sėklų, supjaustytų
skrudintų migdolų dribsnių
šviežių baziliko lapelių, smulkiai sukapotų
Gaminimas:
Visus ingredientus (išskyrus priedus) sudėkite į trintuvą, įpilkite 500 ml šalto vandens, gausiai pagardinkite druska ir pipirais ir sutrinkite iki vientisos masės.
Perpilkite į didelį dubenį, uždenkite ir šaldykite bent 2 valandas arba per naktį.