Agurkų gazpacho

Reikės:

1 didelis nuluptas ir stambiai supjaustytas agurkas

150 g baltos duonos be plutos, stambiai suplėšytos į mažus gabalėlius

50 g blanširuotų migdolų

1 nulupta česnako skiltelė

20g šviežio baziliko

2 valgomieji šaukštai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus

2 šaukštai acto

druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Patiekti:

žaliųjų vynuogių be sėklų, supjaustytų

skrudintų migdolų dribsnių

šviežių baziliko lapelių, smulkiai sukapotų

Gaminimas:

Visus ingredientus (išskyrus priedus) sudėkite į trintuvą, įpilkite 500 ml šalto vandens, gausiai pagardinkite druska ir pipirais ir sutrinkite iki vientisos masės.

Perpilkite į didelį dubenį, uždenkite ir šaldykite bent 2 valandas arba per naktį.

Prieš patiekdami paragaukite ir, jei reikia, pridėkite prieskonių. Jei norite, įpilkite papildomai acto arba įberti žiupsnelį druskos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)