Reikės (4 porcijos):

  • 500g bulvių
  • ¼ puodelio (60ml) alyvuogių aliejaus
  • 50g šviežių petražolių
  • 50g šviežių krapų
  • 2 valg. š. garstyčių
  • 1 citrinos sulčių
  • druskos ir pipirų
  • ¼ puodelio vandens nuo virtų bulvių
  • 125g šviežių šparagų-smidrų arba šaldytų šparagų
  • 5 vnt. ridikėlių

Bulvių salotos su šparagais ir ridikėliais

Gaminimas:

1. Išverdame bulves supjaustę jas norimo dydžio gabaliukais. Bulvėms išvirus, pasiliekame ¼ puodelį vandens, kuriame jos virė.
2. Paruošiame šparagus. Išverdame juos.
3. Supjaustome ridikėlius.
4. Gaminame padažą. Trintuvu arba dubenėlyje sumaišome smulkiai pjaustytas petražoles, krapus, garstyčias, citrinos sultys, alyvuogių aliejų, vandenį nuo bulvių, druską ir pipirus.
5. Sujungiame bulves, šparagus, ridikėlius ir padažą.

Skanaus!

Bulvių salotos su šparagais ir ridikėliais

Receptu dalijasi tinklaraštis Kas tas avokadas.