Tešlai reikės:
- 2 vnt. kiaušinių trynių
- 105 g cukraus
- 65 ml aliejaus
- 90 ml pieno (šilto)
- 130 g miltų
- ½ šaukštelio kepimo miltelių
- 4 vnt. kiaušinių baltymų
- ¼ šaukštelio druskos
Kremui:
- 3 vnt. kiaušinių trynių
- 1 vnt. kiaušinio baltymo
- 110 g cukraus
- 15 g krakmolo
- 150 ml pieno
- 250 ml grietinėlės (30–35 proc.)
- 50 g kokosų drožlių (kremui)
- pagal skonį kokosų drožlių papuošimui
Gaminimas:
- Elektriniu maišytuvu suplakite kiaušinio trynius, suberkite cukrų.
- Įpilkite pieną, sumaišytą su aliejumi.
- Įberkite miltus ir kepimo miltelius. Tešlą išmaišykite.
- Atskirame inde elektriniu maišytuvu suplakite kiaušinio baltymus su druska iki standžiųjų putų. Gautas standžiąsias putas atsargiai įmaišykite į tešlą.
- Biskvitą kepkite 160 laipsnių temperatūroje 30 minučių (vaizdo recepte naudojome 24 cm skersmens kepimo formą).
- Biskvitą padalinkite į dvi dalis.
- Kremui sumaišykite nurodytą kiaušinių kiekį su cukrumi ir krakmolu.
- Įpilkite pieno ir sumaišykite.
- Dubenį palaikyti virš verdančio vandens, maišykite, kol kremo masė sutirštės.
- Palaukite, kol kremas atvės, o tuomet palikite šaldytuve 20–30 minučių.
- Elektriniu maišytuvu suplakite grietinėlę ir pridėkite atvėsintą plikytą kremą.
- Pusę gauto kremo sumaišykite su kokosų drožlėmis, šia kremo dalimi padenkite apatinį biskvito sluoksnį.
- Viršutinį sluoksnį padenkite likusia kremo dalimi.
- Pagal skonį apibarstykite tortą kokoso drožlėmis.
Tinklaraštis „My Culinary Corner“
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (16)