Galima panaudoti puikiai žinomas priemones
„Valymo priemonės – neatsiejama kasdienio pirkinių krepšelio dalis. Populiariausios švaros prekės tarp pirkėjų yra skalbimo priemonės, tualetų valikliai, gaivikliai, pakabinami muiliukai. Pirkėjų krepšeliuose taip pat dažnai atsiduria ir indų plovikliai, indaplovių priežiūros bei automatinėms skalbimo mašinoms skirtos priemonės, skalbinių minkštikliai“, – atsiųstame pranešime teigia prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė.
Net ir dėmesingiausiems kepėjams kartais pridega puodas, keptuvė ar orkaitėje naudojama kepimo skarda. Visgi, nors pridegusį cukrų, riebalus ar įvairiausius padažus išplauti atrodo nemenka užduotis, žinant kelis triukus, tai galima padaryti be jokio vargo. Be to, tam, kad atšveistumėte prikepusius virtuvės rakandus, galima panaudoti ir pačius įvairiausius, bene kiekvienoje virtuvėje randamus produktus: druską, actą, citrinos sultis, netgi vandenilio peroksidą.
Naudingi patarimai
Druskos ir acto tirpalas – itin pridegusiai skardai. Dar vienas efektyvus būdas išplauti prikepusią skardą – ją pamirkyti vandenyje su druska ir actu. Pats paprasčiausias būdas – kriauklę pripilti vandens, į ją lygiomis dalimis įpilti druskos ir paprasčiausio acto, geriausia abiejų įpilti po puodelį. Galiausiai į paruoštą kriauklę pamerkti skardą. Skardą druskos ir acto tirpale reikėtų palaikyti nuo pusvalandžio iki valandos ir nušveisti paprasta kempine.
Dar vienas būdas – dubenyje druską sumaišyti su actu ir gautu tirpalu gausiai padengti skardos paviršių, mišinį ant skardos palaikyti apie pusvalandį ir atsargiai nušveisti kempinėle bei nuplauti šiltu vandeniu.
Padeda ir paprasčiausia citrina. Norint išvalyti prikepusią skardą gali padėti ir paprasčiausia citrina. Tereikia išsispausti jos sulčių, jas sumaišyti su druska, actu ir įberti šaukštą miltų – pastarieji šiuos ingredientus sujungia į pastą. Galiausiai gautą mišinį užtepti ant skardos ir kelias valandas palaikyti, kad nešvarumai atšoktų. Tuomet viską nušveisti švaria kempine ir nuplauti po šiltu vandeniu.
Naudokite skardą apsaugančias priemones. Vienas iš paprasčiausių būdų išvengti dėmių, prikepusių riebalų ar padažų ant kepimo skardos – naudoti ją apsaugančias priemones. Silikoniniai kepimo kilimėliai yra puiki daugkartinio naudojimo priemonė, kuriais skardą iškloti galite kepant pačius įvairiausius skanėstus: nuo mėsos, žuvies, daržovių iki sausainių. Na, o jeigu tokių kilimėlių neturite – puikiai tinka ir paprasčiausias kepimo popierius ar folija.