Tad ir kitiems siūlo pasigaminti patiekalą, kuris būtų ir sotus, ir šildantis, ir, be abejo, gardus.

Mėsos troškinys su raugintais kopūstais, tai – žiemos patiekalas.

Rauginti kopūstai


„Labiausiai raugintų kopūstų troškinius mėgsta mano vyras. Dažniausiai gaminu troškinį su kiauliena, su dešrelėmis“, – dalijasi.

Gaminant troškinį tinklaraštininkė rekomenduoja jį gardinti pomidorų padažu – tai suteiks patiekalui gero skonio ir pikantiškumo.

Raugintų kopūstų troškinys su kiauliena


Reikės:

apie 1 kg kiaulienos mentės,
apie 1 kg raugintų kopūstų (buvo gal kiek daugiau),
2 morkų,
2 svogūnų,
2–3 v. š. pomidorų padažo,
mėsos prieskonių,
lauro lapelių,
pipirų ir druskos,
aliejaus.

Gaminimo eiga:

* Mėsą supjausčiau gabaliukais, pagardinau prieskoniais.

* Morkas sutarkavau burokine trintuve, svogūnus susmulkinau.

* Į puodą (gaminau ketaus puode) įpyliau truputį aliejaus ir sudėjau svogūnus. Juos kiek apkepusi, sudėjau mėsą, morkas ir maišant pakepiau apie 10–15 minučių.

* Paskui sudėjau pomidorų padažą, įpyliau truputį vandens ir dar patroškinau apie 10 min.


* Raugintus kopūstus perliejau vandeniu, nes man jie buvo rūgštoki ir sudėjau į puodą.
* Paskui į puodą įpyliau vandens, pagardinau druska, įdėjau kelis lauro lapelius, juodų pipirų žirnelius ir uždengusi puodą troškinau apie 40 min. Raugintų kopūstų troškinys pagamintas.


* Prie troškinio išsiviriau bulvių.

Skanaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)