Tad ir kitiems siūlo pasigaminti patiekalą, kuris būtų ir sotus, ir šildantis, ir, be abejo, gardus.
Mėsos troškinys su raugintais kopūstais, tai – žiemos patiekalas.
„Labiausiai raugintų kopūstų troškinius mėgsta mano vyras. Dažniausiai gaminu troškinį su kiauliena, su dešrelėmis“, – dalijasi.
Gaminant troškinį tinklaraštininkė rekomenduoja jį gardinti pomidorų padažu – tai suteiks patiekalui gero skonio ir pikantiškumo.
Raugintų kopūstų troškinys su kiauliena
Reikės:
apie 1 kg kiaulienos mentės,
apie 1 kg raugintų kopūstų (buvo gal kiek daugiau),
2 morkų,
2 svogūnų,
2–3 v. š. pomidorų padažo,
mėsos prieskonių,
lauro lapelių,
pipirų ir druskos,
aliejaus.
Gaminimo eiga:
* Mėsą supjausčiau gabaliukais, pagardinau prieskoniais.
* Morkas sutarkavau burokine trintuve, svogūnus susmulkinau.
* Į puodą (gaminau ketaus puode) įpyliau truputį aliejaus ir sudėjau svogūnus. Juos kiek apkepusi, sudėjau mėsą, morkas ir maišant pakepiau apie 10–15 minučių.
* Paskui sudėjau pomidorų padažą, įpyliau truputį vandens ir dar patroškinau apie 10 min.
* Raugintus kopūstus perliejau vandeniu, nes man jie buvo rūgštoki ir sudėjau į puodą.* Paskui į puodą įpyliau vandens, pagardinau druska, įdėjau kelis lauro lapelius, juodų pipirų žirnelius ir uždengusi puodą troškinau apie 40 min. Raugintų kopūstų troškinys pagamintas.
* Prie troškinio išsiviriau bulvių.
Skanaus.