Produktai:

1 poras (smulkiai supjaustyti), 2 šaukštai daržovių arba vištienos sultinio, 4 šaukštai natūralaus tepamo sūrio, 1 šaukštas smulkintų šviežių peletrūnų, 1 virta vištienos krūtinėlė (be odelės, supjaustyta gabalėliais), aliejaus kepimui, 4 kiaušiniai (išplakti), druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių.

2. Susmulkintą porą suberkite į sultinį, supilkite į puodą, uždenkite, pavirkite 5–6 min. ar kol skystis susigers. Įberkite druskos, pipirų, sumaišykite su sūriu, peletrūnu ir vištienos gabalėliais.

3. Patepkite keptuvę aliejumi ir užkaiskite ant didelio kaitrumo viryklės.

4. Įberkite druskos į išplaktus kiaušinius, pusę masės supilkite į keptuvę ir kepkite, subraukdami mentele iškepusią dalį į keptuvės vidurį, o skystai masei leisdami kepti kraštuose. Kepkite, kol visa kiaušinių masė sukietės.

5. Pusę masės su vištiena suberkite ant omleto, vieną jo pusę užlenkite ant įdaro. Omletą išimkite į dubenį, pridenkite, kad neatšaltų, kol kepsite antrą omletą.

6. Patiekite omletą su šviežių agurkų ir pomidorų salotomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)