113
Kitas

Kepti burokėliai ir grikiai – šiltos salotos, kurios patiks net retai jas valgantiems

Grikių kotletai – ne visi atspėja, ko čia įdėta

Reikės:

Išvirtos grikių kruopos 2 stiklinės
Svogūnas 1 vnt.
Morka (nedidelė) 1 vnt.
Bulvė 1 vnt.
Česnakas 1 skiltelė
Majonezas 1 v. š.
Druska, malti juodieji pipirai
Švieži žalumynai (krapai arba petražolės)
Miltai arba džiūvėsėliai kotletam apvolioti
Augalinis aliejus kepimui

Gaminimas:

Grikių kotletai patinka daugeliui. Dėl pačios kruopos tekstūros kotletai puikiai laiko formą, o skonis išskirtinis ir su niekuo nesulyginamas. Ne, neatrodys, kad valgote grikius. Dažnai net pasitaiko, kad valgytojas net nesupranta, jog mėgaujasi grikių kotletais.

1. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus, dedame smulkintą svogūną, česnaką, tarkuotą morką ir pakepiname 8-10 minučių.

2. Į dubenį dedame keptuvės turinį, virtus grikius, tarkuotą bulvę, smulkintus žalumynus ir viską šiek tiek pasmulkiname blenderiu.

3. Gautą masę paskaniname druska, pipirais, dedame šaukštą majonezo, išmaišome, formuojame kotletus, apvoliojame juos miltuose arba džiūvėsėliuose ir kepame grikių kotletus įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.

113
Kitas

Kepti burokėliai ir grikiai – šiltos salotos, kurios patiks net retai jas valgantiems

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją