Reikės:
Išvirtos grikių kruopos 2 stiklinės
Svogūnas 1 vnt.
Morka (nedidelė) 1 vnt.
Bulvė 1 vnt.
Česnakas 1 skiltelė
Majonezas 1 v. š.
Druska, malti juodieji pipirai
Švieži žalumynai (krapai arba petražolės)
Miltai arba džiūvėsėliai kotletam apvolioti
Augalinis aliejus kepimui
Gaminimas:
Grikių kotletai patinka daugeliui. Dėl pačios kruopos tekstūros kotletai puikiai laiko formą, o skonis išskirtinis ir su niekuo nesulyginamas. Ne, neatrodys, kad valgote grikius. Dažnai net pasitaiko, kad valgytojas net nesupranta, jog mėgaujasi grikių kotletais.
1. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus, dedame smulkintą svogūną, česnaką, tarkuotą morką ir pakepiname 8-10 minučių.
2. Į dubenį dedame keptuvės turinį, virtus grikius, tarkuotą bulvę, smulkintus žalumynus ir viską šiek tiek pasmulkiname blenderiu.
3. Gautą masę paskaniname druska, pipirais, dedame šaukštą majonezo, išmaišome, formuojame kotletus, apvoliojame juos miltuose arba džiūvėsėliuose ir kepame grikių kotletus įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.