Tortilijų namuose turiu praktiškai visada, nes atradau būdą kaip jas ilgiau išlaikyti nesužiūvusias net pradarius pakelį. Tereikia jas įdėti į sandarų maišelį, užrišti palikti šaldytuve. Iki tol tikrai dažnai tekdavo išmesti nespėtas sunaudoti ir sudžiūvusias tortilijas, todėl ir pirkdavau rečiau“, – sakė „Delfi TV“ laidų vedėja.

Ir nors darbo dienomis, kai darbas veja darbą, o kartu reikia rūpintis ir vaikais, Dalia sako, kad maisto tenka užsakyti neretai, tačiau ji juokauja, kad savaitgaliais atsiima su kaupu ir bene visuomet pasirenka pagaminti ką nors naujo bei eksperimentuoja.

„Man ypač patinka gaminti konditerinius patiekalus – tortus, sausainius, bandeles, pyragėlius, spurgas. Todėl ir eksperimentai dažniausiai būna saldūs“, – išdavė laidų vedėja.

Dalia Vaitkutė-Šiaulienė

Paprašyta papasakoti apie tai, kaip virtuvėje paprastai panaudoja daugelio mėgstamas tortilijas, D. Vaitkutė–Šiaulienė sakė, kad jos šeima turi jau pamėgtą receptą su tortilijomis. Norėdama panaudoti maisto likučius bei paeksperimentuoti, ji paprastai renkasi gaminti kesadilijas arba „naminius kebabus“.

„Mano gaminami ir taip vadinami „naminiai kebabai“ ypač tinka įvairių likučių suvartojimui. Galima dėti nuo pietų likusią mėsą, salsa padažą, konservuotų kukurūzų, pačių įvairiausių mėgstamų sūrių. O ir greitas paruošimas man labai patinka. Šiuos kebabus ruošiu su pakepinta vištiena, įvairiomis daržovėmis ir viską pagardinu majonezo bei grietinės padažu su česnaku“, – pasakojo pašnekovė.

„Delfi TV virtuvė“, kurioje filmuojama laida „Receptų receptai“, veikia verslo centre „Vertas“, esančiame Gynėjų g. 16, Vilniuje. Norintieji šioje erdvėje filmuoti savo maisto šedevrus, daryti pristatymus ar kitus renginius, jau dabar gali rašyti el. paštu rinkodara@delfi.lt.

„Delfi TV“ eteryje laidą „Receptų receptai“ galite stebėti kiekvieną šeštadienį 9.30 val. „Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją