Švelni tekstūra, puiki išvaizda ir su niekuo nesupainiojamas skonis – ir nors skamba sudėtingai, tačiau tam reikės tik švelnumo maišant ir truputį kantrybės laukiant.
Šiuo receptu dalijasi tinklaraštis „My Wife Did It“.
Taigi tradicinio medaus torto prašome pasislinkti, o mums reikės:
- 350 g sausainių „Gaidelis“
- 250 g ištirpinto sviesto
- 750 g kreminio sūrio „Philadelphia“
- 180 g cukraus pudros
- 0,5 a. š. vanilės ekstrakto
- 2 a. š. citrinos žievelės
- 1 š. citrinos sulčių
- 2 šaukštų miltų
- 4 kiaušinių
- 300 ml riebiausios grietinėlės
- šilauogių ir cukraus pudros (papuošimui)
Svarbu: visi produktai turi būti kambario temperatūros!
Gaminimas:
- Orkaitę įkaitiname iki 160 laipsnių (140, jei naudosit ventiliatoriaus funkciją).
- Smulkiai sutrupiname sausainius (geriausia smulkintuvu) ir sudedame į indą. Įpilame ištirpintą sviestą ir gerai išmaišome.
- Pusę masės sudedame į torto formos (naudojau 22 cm) pagrindą ir išlyginame. Kita puse masės padengiame torto formos šonus. Viską gražiai suspaudžiame palikdami tarpelį (1 cm) iki formos viršaus. Atvėsiname šaldytuve apie 30 min.
- Kol pagrindas „ilsisi“, gaminame torto vidų. Sumaišome kreminį sūrį, cukrų, vanilę, citrinų sultis ir jų žievelę su elektriniu plakikliu. Reikia plakti tik tiek, kad susimaišytų – neperplakame.
- Švelniai įmaišome miltus ir po vieną įmušame kiaušinius. Viską vėl švelniai sumaišome iki vientisos masės.
- Įmaišome grietinėlę.
- Visą masę atsargiai sudedame į kepimo formą. Kepame apie 1 val. 30 min.
Kiti patarimai:
- Kol pyragas kepa, jokiu būdu neatidarinėjame orkaitės.
- Baigus kepti paliekame pyragą orkaitėje su atidarytomis durelėmis (mažiausiai 30 min.).
- Atvėsusį pyragą dedame į šaldytuvą mažiausiai 4 val.
Skanaus!