Ką gaminti iš taip lietuvių mylimos daržovės? Receptais ir tuo, ką įdomaus ir skanaus iš bulvių gamina skirtingos šalių kultūros, atsiųstame pranešime dalijasi „Maximos“ maisto gamybos vystymo skyriaus vadovas Aidas Poleninas. Pasak jo, lietuviškoje virtuvėje gausu bulvinių receptų, tačiau visuomet smagu išbandyti ką nors naujo ir suteikti gomuriui malonumo ragaujant dar neatrastus skonius.
Itališkieji bulvių virtinukai gnocchi
Reikės:
- 1 kg bulvių
- 350 g miltų
- 1 vnt. kiaušinio
- 1 šaukšto aliejaus
- žiupsnelio druskos
Gaminimas:
- Bulves išvirkite su lupena, o joms išvirus nepamirškite jų nugarinti. Tuomet bulves nulupkite ir sugrūskite.
- Atskirame inde suplakite kiaušinį kartu su aliejumi ir supilkite į bulvių masę. Nuolat minkydami masę po truputį į ją berkite miltus.
- Pagaminę tešlą formuokite plonus ritinėlius ir šakute įrėžkite nedidelius brūkšnelius. Ritinėlius supjaustykite nedideliais gabalėliais ir išdėliokite ant miltais pabarstyto paviršiaus.
- Virtinukus dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite kelias minutes, kol iškils į paviršių. Svarbu virtinukus virti mažais kiekiais, kad nesuliptų.
- Patiekite su grietine ar kitu mėgstamu padažu.