Vyšnių uogienė
Reikės:
1 kg vyšnių
1 kg cukraus
Gaminimas:
- Vyšnias nuplaukite ir nusausinkite. Tada išimkite kauliukus.
- Užpilkite cukrumi, uždenkite indą ir palikite 12 val.
- Po to kaitinkite ant mažos ugnies, kai užvirs, virkite neuždengtame puode apie 15–20 min. Palikite atvėsti.
- Praėjus kelioms valandoms procesą pakartokite.
- Į švariai išplautus stiklainius uogienę supilkite dar karštą. Uždarykite ir pastatykite dangteliais žemyn.
Braškių uogienė
Reikės:
1 kg braškių
1 kg cukraus
Gaminimas:
- Nuskabykite uogų kotelius, nuplaukite ir nusausinkite.
- Užpilkite cukrumi ir palikite 4–6 val., kad išsiskirtų uogų sultys.
- Puodą su braškėmis ir cukrumi kaitinkite ant vidutinės ugnies. Kai užvirs, virkite dar 5 min. Verdant nugriebkite susidarančias putas.
- Vėliau puodą palikite maždaug 10 val., kad atvėstų.
- Kai atvės, puodą vėl kaitinkite iki kol užvirs ir virkite 5 min. Vėliau vėl palikite visiškai atvėsti.
- Procesą kartokite trečią kartą – kaitinkite iki užvirimo, virkite 5 min., tik tuomet jau ilgai nebevėsinkite. Maždaug po valandos supilstykite uogienę į švariai išplautus stiklainius, užsukite juos.
Aviečių uogienė
Reikės:
1 kg aviečių
1 kg cukraus
Gaminimas:
- Nuskabykite aviečių kotelius, uogas nuplaukite.
- Suberkite jas į puodą sluoksniuodami su cukrumi. Laikykite šaldytuve 10–12 val.
- Virkite ant mažos ugnies apie 20 min. Nugriebkite putas.
- Dar karštą uogienę išpilstykite į gerai išplautus stiklainius, uždarykite.
Juodųjų serbentų uogienė
Reikės:
1 kg juodųjų serbentų
1 kg cukraus
Gaminimas:
- Uogas nuplaukite, sudėkite į kiaurasamtį ir perliekite verdančiu vandeniu.
- Sudėkite į puodą ir užberkite cukrumi. Kai uogos pradeda leisti sultis, statykite puodą ant silpnos ugnies ir virkite, kol nugriebus putas jos nebesusidarys.
- Dar karštą uogienę supilkite į šiltus švarius stiklainius, užsukite ir pastatykite dangteliais žemyn.
Obuolienė
Reikės:
4 kg obuolių
1–1,5 kg cukraus (priklausomai nuo obuolių rūgštumo)
Gaminimas:
- Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite.
- Supjaustytus obuolius sudėkite į puodą, suberkite cukrų.
- Virkite ant vidutinės kaitros vis pamaišydami. Paragaukite – jei rūgštoka, įpilkite daugiau cukraus.
- Dar karštą obuolienę supilstykite į šiltus ir švariai išplautus stiklainius, užsukite.
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (10)