Vyšnių uogienė

Reikės:

1 kg vyšnių
1 kg cukraus

Gaminimas:

  • Vyšnias nuplaukite ir nusausinkite. Tada išimkite kauliukus.
  • Užpilkite cukrumi, uždenkite indą ir palikite 12 val.
  • Po to kaitinkite ant mažos ugnies, kai užvirs, virkite neuždengtame puode apie 15–20 min. Palikite atvėsti.
  • Praėjus kelioms valandoms procesą pakartokite.
  • Į švariai išplautus stiklainius uogienę supilkite dar karštą. Uždarykite ir pastatykite dangteliais žemyn.

Braškių uogienė

Braškių uogienė

Reikės:

1 kg braškių
1 kg cukraus

Gaminimas:

  • Nuskabykite uogų kotelius, nuplaukite ir nusausinkite.
  • Užpilkite cukrumi ir palikite 4–6 val., kad išsiskirtų uogų sultys.
  • Puodą su braškėmis ir cukrumi kaitinkite ant vidutinės ugnies. Kai užvirs, virkite dar 5 min. Verdant nugriebkite susidarančias putas.
  • Vėliau puodą palikite maždaug 10 val., kad atvėstų.
  • Kai atvės, puodą vėl kaitinkite iki kol užvirs ir virkite 5 min. Vėliau vėl palikite visiškai atvėsti.
  • Procesą kartokite trečią kartą – kaitinkite iki užvirimo, virkite 5 min., tik tuomet jau ilgai nebevėsinkite. Maždaug po valandos supilstykite uogienę į švariai išplautus stiklainius, užsukite juos.

Aviečių uogienė

Aviečių uogienė

Reikės:

1 kg aviečių
1 kg cukraus

Gaminimas:

  • Nuskabykite aviečių kotelius, uogas nuplaukite.
  • Suberkite jas į puodą sluoksniuodami su cukrumi. Laikykite šaldytuve 10–12 val.
  • Virkite ant mažos ugnies apie 20 min. Nugriebkite putas.
  • Dar karštą uogienę išpilstykite į gerai išplautus stiklainius, uždarykite.

Juodųjų serbentų uogienė

Juodųjų serbentų uogienė

Reikės:

1 kg juodųjų serbentų
1 kg cukraus

Gaminimas:

  • Uogas nuplaukite, sudėkite į kiaurasamtį ir perliekite verdančiu vandeniu.
  • Sudėkite į puodą ir užberkite cukrumi. Kai uogos pradeda leisti sultis, statykite puodą ant silpnos ugnies ir virkite, kol nugriebus putas jos nebesusidarys.
  • Dar karštą uogienę supilkite į šiltus švarius stiklainius, užsukite ir pastatykite dangteliais žemyn.

Obuolienė


Reikės:

4 kg obuolių
1–1,5 kg cukraus (priklausomai nuo obuolių rūgštumo)

Gaminimas:

  • Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite.
  • Supjaustytus obuolius sudėkite į puodą, suberkite cukrų.
  • Virkite ant vidutinės kaitros vis pamaišydami. Paragaukite – jei rūgštoka, įpilkite daugiau cukraus.
  • Dar karštą obuolienę supilstykite į šiltus ir švariai išplautus stiklainius, užsukite.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)