Juoda duona ir naminiai koldūnai
„Man lietuviška virtuvė, tai – mama, mano mylima a. a teta, abi a. a močiutės. Gyvendama Norvegijoje gana dažnai gaminu lietuviškus patiekalus, kuriuos labai mėgsta ir vertina ne tuk mano vyras Inge, bet ir mano sūnus su drauge norvege. Ir jie ne tik mėgsta, bet ir mokosi gaminti lietuviškai. Koldūnai mūsų šeimoje yra didelis gėris. Dar vaikų favoritas yra kugelis bei bulviniai blynai, o taip pat – duonos ir sūrio mišrainė“, – sako tinklaraščio „Skanios istorijos“ kūrėja Jurga Medžionienė. O štai ir jos receptai.

Keptos duonos ir sūrio mišrainė

„Ši mišrainė buvo populiari dar mano vaikystėje, turbūt daugelis balių neapsieidavo be jos. Aš gi visada sėsdavau arčiau mišrainės dubens. Gardžios mišrainės variantų yra gausybė, turbūt kiekvienoje šeimoje ją gamindavo šiek tiek kitaip. O štai pas mus būtinas ingredientas buvo obuolys. Kokį gaivų skonį jis suteikia mišrainei!“ – sako Jurga ir tikina – neįmanoma liautis ją valgyti.
Reikės:
juodos duonos
obuolio
sūrio
česnako skiltelės
petražolių saujos
konservuotų pupelių
druskos, pipirų pagal skonį
majonezo pagal skonį
Gaminimas:
Juodos duonos riekeles supjausčiau gabaliukais, sudėjau į karšto oro gruzdintuvę, apipurškiau aliejumi ir kepiau 200 laipsnių temperatūroje 9 min.
Supjausčiau obuolį, sūrį kubeliais, smulkiai česnako skitelę, įmečiau saują petražolių, įdėjau konservuotų pupelių. Gardinau pipirais, druska, majonezu.
Skanaus.