110
Kitas

Koldūnai

Juoda duona ir naminiai koldūnai

„Man lietuviška virtuvė, tai – mama, mano mylima a. a teta, abi a. a močiutės. Gyvendama Norvegijoje gana dažnai gaminu lietuviškus patiekalus, kuriuos labai mėgsta ir vertina ne tuk mano vyras Inge, bet ir mano sūnus su drauge norvege. Ir jie ne tik mėgsta, bet ir mokosi gaminti lietuviškai. Koldūnai mūsų šeimoje yra didelis gėris. Dar vaikų favoritas yra kugelis bei bulviniai blynai, o taip pat – duonos ir sūrio mišrainė“, – sako tinklaraščio „Skanios istorijos“ kūrėja Jurga Medžionienė. O štai ir jos receptai.

Susiję straipsniai
Jurga Medžionienė
Jurga Medžionienė
FOTO: Asmeninis archyvas

Keptos duonos ir sūrio mišrainė

Jurgos keptos duonos ir sūrio mišrainė
Jurgos keptos duonos ir sūrio mišrainė
FOTO: Jurga Medžionienė | Asmeninis archyvas

„Ši mišrainė buvo populiari dar mano vaikystėje, turbūt daugelis balių neapsieidavo be jos. Aš gi visada sėsdavau arčiau mišrainės dubens. Gardžios mišrainės variantų yra gausybė, turbūt kiekvienoje šeimoje ją gamindavo šiek tiek kitaip. O štai pas mus būtinas ingredientas buvo obuolys. Kokį gaivų skonį jis suteikia mišrainei!“ – sako Jurga ir tikina – neįmanoma liautis ją valgyti.

Reikės:

juodos duonos

obuolio

sūrio

česnako skiltelės

petražolių saujos

konservuotų pupelių

druskos, pipirų pagal skonį

majonezo pagal skonį

Gaminimas:

  • Juodos duonos riekeles supjausčiau gabaliukais, sudėjau į karšto oro gruzdintuvę, apipurškiau aliejumi ir kepiau 200 laipsnių temperatūroje 9 min.

  • Supjausčiau obuolį, sūrį kubeliais, smulkiai česnako skitelę, įmečiau saują petražolių, įdėjau konservuotų pupelių. Gardinau pipirais, druska, majonezu.

  • Skanaus.

110
Kitas

Koldūnai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją
Pažymėti
Dalintis
Nuomonės