Šiuose vaisiuose yra apie 30 vitaminų ir 150 naudingų mikroelementų, todėl jie yra tikras supermaistas, be to, nebrangus.

Mokslininkai įrodė, kad sveikiausi obuoliai yra raudonos spalvos, juose yra daug daugiau antocianinų nei žaliuose vaisiuose. Šis junginys palaiko širdies ir kraujagyslių bei žarnyno sveikatą.

Be to, tai antioksidantas, kuris suriša laisvuosius radikalus ir apsaugo organizmo ląsteles nuo oksidacijos.

Be to, raudoni obuoliai saugo odą ir organizmą nuo senėjimo, todėl juos pagrįstai galima vadinti jaunatviškais obuoliais. Papasakosime jums apie obuolių naudą mūsų sveikatai, kam jų nereikėtų valgyti.

Kokia obuolių nauda žmogaus organizmui

Reguliuoja žarnyno veiklą. Obuoliai yra galingas ląstelienos šaltinis, kuri labai svarbi medžiagų apykaitos procesams normalizuoti.

Todėl vaisiai padeda efektyviai virškinti maistą ir išvengti vidurių užkietėjimo.

Be to, ląsteliena yra prebiotikas, maitinantis naudingąją žarnyno mikroflorą ir skatinantis jos dauginimąsi.

Mažina „blogojo“ cholesterolio kiekį. Mokslininkai atliko tyrimą ir įrodė, kad vartojant du obuolius per dieną galima sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje ir pagerinti širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą.

Obuoliai

Sveikas svorio metimas. Dvylika savaičių valgydami po tris obuolius per dieną galite numesti daugiau svorio nei laikydamiesi griežtų dietų.

Ir visa tai todėl, kad vaisiuose yra skaidulų, todėl puikiai pasotina, po jų vartojimo ilgą laiką nesinori valgyti.

Gydytojai rekomenduoja visiems, norintiems atsikratyti papildomų kilogramų, valgyti obuolius tarp pagrindinių valgymų.

Mažina vėžio riziką. Obuoliuose yra antioksidantų, kurie naikina laisvuosius radikalus ir taip apsaugo organizmą nuo vėžinių ląstelių atsiradimo.

Be to, antioksidantas kvercetinas gali sumažinti uždegimą organizme ir sustiprinti imuninę sistemą.

Mažina diabeto riziką. Taip, obuoliuose yra fruktozės, tačiau ji visiškai neturi įtakos cukraus kiekiui kraujyje.

Mokslininkai atliko tyrimą, kuriame dalyvavo daugiau nei 10 000 žmonių.

Dalyviai, kurie reguliariai valgė obuolius, rečiau sirgo II tipo cukriniu diabetu nei tie, kurie šių vaisių nevalgė.

Kas neturėtų valgyti obuolių: kokios yra kontraindikacijos

Negalima valgyti žalių obuolių tiems, kurie turi žarnyno problemų – geriau juos išsikepti. Jei yra pilvo pūtimas ir kolitas, geriau valgyti vaisius be žievelės.

Obuoliai gali sukelti apnašų susidarymą, todėl po jų valgymo reikėtų valyti dantis.

Obuolių sėklose yra pavojingos medžiagos – cianido, ir nors reikia daug kauliukų, kad apsinuodytų, tačiau geriau nerizikuoti ir jų nevalgyti.

Be to, vaisiai yra stiprus alergenas, todėl turėtumėte pasitikrinti, ar nesate jiems alergiški.

Kiek obuolių galima suvalgyti per dieną

Viskas priklausys nuo žmogaus sveikatos būklės. Saldžiųjų veislių vaisiuose yra daug cukraus, todėl rekomenduojama per dieną suvalgyti ne daugiau kaip keturis, kad nebūtų gliukozės šuolių kraujyje.

Jei valgote daugiau obuolių, turėtumėte rinktis ne tokias saldžias veisles ir vengti kitų saldumynų.